ЖИТТЯ

Графіки відключень діятимуть, як і раніше: вимірів споживання у липні не проводитимуть

В Україні планували змінити графіки відключень світла на два тижні. Проте цього не буде.

З 9 до 24 липня “Укренерго” не буде проводити вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області. Тож відключення світла й надалі відбуватимуться на території всієї України. Про це повідомили в НЕК “Укренерго”, передає Інформатор.

Раніше ж планувалося за певним графіком скасувати обмеження для кожної області у конкретний день протягом цих двох тижнів.

Причина скасування вимірів – значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку. У відповідь на численні звернення обленерго “Укренерго” скасував проведення вимірів у вказаний період. У таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні.

Режимні виміри в літній період проведуть пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря. Проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами.

9 липня обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України. За прогнозом, з 5:00 до 14:00 – обленерго застосовуватимуть 2 черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 – 4 черги графіків відключень, в інші години – 3 черги.

Нагадаємо, що цього тижня на Переяславщині можуть бути планові відключення світла. Де саме, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору