ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік незаконно виловив 44 лящі та 33 карасі: його оштрафували на 17 тисяч гривень

На Переяславщині чоловік виловивлював рибу, завдавши збитків на понад 120 тисяч. Як його покарав суд?

28 квітня працівники Київського рибоохоронного патруля разом з водною поліцією на Канівському водосховищі біля села Хоцьки (Циблівська ТГ) затримали чоловіка, який порушував правила рибальства, використовуючи заборонені знаряддя лову. Він виловлював рибу з гумового човна за допомогою двох сіток під час заборони на вилов водних біоресурсів (нерест). Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

У такий спосіб порушник незаконно виловив 44 лящі вартістю 1649 гривень за штуку та 33 сріблясті карасі вартістю 1581 гривня за штуку. Заподіяв істотну шкоду Циблівській сільській раді на 124 тисячі 729 гривень.

3 липня прокурор та обвинувачений, який визнав свою провину у вчиненні кримінальних правопорушень, уклали угоду про визнання винуватості. Суд її прийняв – визнав чоловіка винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду) та призначив штраф в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень. Також стягнув на користь держави за судові витрати та проведення експертизи 3 тисячі 29 гривень. Обставинами, які пом’якшують покарання, суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Нагадаємо, що 8 липня жителька Переяслава перерахувала на іншу картку понад 31 тисячу гривень, щоб погасити кредит, але заборгованість залишилась. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору