ЖИТТЯ

Уночі 12 липня росіяни атакували Україну безпілотниками та ракетами: на Київщині працювала ППО

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 12 липня російські війська атакували територію України 19 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 та безпілотниками невстановленого типу. Також із літаків стратегічної авіації випустили 5 крилатих ракет повітряного базування типу Х-101 ввечері 11 липня. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає  Інформатор.

“Основний напрямок удару – Старокостянтинів. У результаті протиповітряного бою ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також силами ППО збито 11 “шахедів” та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях. Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони ворог використовує  імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждалих та руйнувань не надходила”, – зазначили у Повітряних силах.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що тривогу в області оголошували тричі, вона тривала з вечора і майже всю ніч – загалом понад 7 годин. У повітряному просторі фіксували ракети та ударні дрони. Працювали сили ППО. Є збиті ворожі цілі. Зазначили, що влучань в житлові та критичні інфраструктурні об’єкти не було. Постраждалих немає.

“На цей час оперативні групи фіксують падіння уламків у трьох районах на відкритих місцевостях поза межами забудови. Робота триває”, – йдеться у повідомленні о 8:44.

А ЩО В ІНШИХ РЕГІОНАХ?

У Сумській ОВА повідомили, що в ніч на 12 липня у небі над Сумщиною сили протиповітряної оборони знищили ворожу крилату ракету та “шахед”.

Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що захисники знищили крилату ракету в Черкаському районі та ще одну ворожу ціль, тип якої встановлюється. В обох випадках – без наслідків.

“За попередньою інформацією, ще одну повітряну ціль наші оборонці знищили в небі над Золотоніщиною. У результаті загорілась суха рослинність. Пожежу ліквідували місцеві команди. Також пошкоджено лінію електропередач і вікна попередньо дев’яти приватних будинків. Обстеження території триває. Відповідні служби працюють”, – йдеться у повідомленні.

У Миколаївські ОВА сповістили, що вночі сили та засоби протиповітряної оборони на Миколаївщині знищили один БпЛА типу Shahed 131/136. Також о 23:53 та 23:56 ворог завдавав артилерійських обстрілів по Куцурубській громаді. Без постраждалих.

У Вінницькій міській раді повідомили, що в ніч на 12 липня над регіоном в небі зафіксували три крилаті ракети та вісім БпЛА. Сили оборони знищили два ворожі БпЛА типу Shahed.

Нагадаємо, що 8 липня зранку російські війська атакували територію України 38 ракетами різних типів. Про наслідки читайте тут.

Фото: Сумська та Черкаська ОВА

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору