ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: серіал “Перші ластівки” – це відображення сучасних реалій підлітків

“Перші ластівки” – детектив про сучасних підлітків. Чому його варто подивитися?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася український молодіжний трилер – детектив “Перші ластівки”. Перша серія серіалу була випущена у 2019 році, режисером історії став Валентино Шпаков. А вже згодом у 2020 році стрічка отримала продовження у вигляді другого сезону, але то вже зовсім інша історія.

Цей серіал про молодих людей, які шукають своє місце у житті. Головними героями є однокласники Лера, Федя, Катя, Микита, Поліна та Макс – вони об’єднані не тільки міцною дружбою, а й однією таємницею. Кожен підліток має свої проблеми, тому не знаходячи підтримки в житті, вони починають шукати її в інтернеті. Жорстокі розіграші і цькування однокласників, самотність і небезпечні суїцидальні онлайн ігри, батьки алкоголіки, гомосексуальність – все це історії про підлітків з “Перших ластівок”.

За сюжетом фільму Нік вчиться в 11 класі, де одна із учениць раптово накладає на себе руки, стрибаючи з даху багатоповерхівки, а саме Поліна – активістка, відмінниця, яка переживала булінг у класі. Цей персонаж розкривається протягом серіалу, і від неї віє самотністю. Вона одинока не лише в школі, а й вдома, бо матір так само не хоче її чути. Замість того, щоб поцікавитись амбіціями своєї дитини, матір Поліни намагається реалізувати в доньці свої власні амбіції, якій у свій час зробити це не вдалось.

Головних героїв об’єднує потреба в підтримці, яку вони постійно намагалися віднайти в серіалі. Вони знаходить її в інтернеті з “другом”. Друг – це анонімний користувач в інтернеті, який входить у довіру до молодих людей та через листування дає їм завдання, в тому числі й схиляє до суїциду. Через зв’язок з “другом” головні герої стають друзями та розпочинають розслідування смерті Поліни.

“Перші ластівки” змушують задуматися про важливі аспекти в житті підлітка демонструючи, що кожне рішення та вибір має великий вплив на майбутнє. Також серіал закликає про нагальну потребу батьків запитати у своєї дитини просто “Як ти?”. Серіал є чудовим вибором для тих, хто цінує цікавий сюжет, якісну акторську майстерність та поглиблене відображення сучасних соціальних реалій.

Нагадаємо, що минулого тижня в рубриці “Інформатор вихідного дня” наш редактор розповів про фільм “Великий Гетсбі”. Матеріал читайте тут.

Вікторія Холошевська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору