ЖИТТЯ

“Суперліга Лівого берега” з футболу: “Дніпро” та “Матадор” не злякалися спеки і влаштували класний поєдинок

“Дніпро” та “Матадор” влаштували спекотне дербі у Переяславі. Як це було?

У суботу, 13 липня, відбувся восьмий тур “Суперліги Лівого берега” з футболу. На стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі цього дня провели справжнє дербі – дівичківський “Дніпро” протистояв переяславському “Матадору”. У досить цікавому та насиченому поєдинку кращим виявився “Матадор” – 3:1. Інформатор розповідає деталі матчу.

Попри те, що у першому колі “Дніпро” переміг “Матадор” 1:0 і перед цим матчем випереджав свого надпринципового суперника аж на 6 очок, фаворита тут не було. І сама гра це підтвердила, бо із перших хвилин “Матадор” захопив ініціативу й добряче притиснув опонента до його воріт. Вже на 4 хвилині голкіпер Юрій Галайтата був змушений рятувати “Дніпро” після розіграшу кутового, а ще через 4 хвилини арбітр не призначив пенальті в його ворота після того, як м’яч влучив у руку Сергієві Чеберяку.

Загалом цей натиск тривав приблизно до 15 хвилини. А потім “Дніпро” почав огризатися. І вже на 21 хвилині відкрив рахунок – Олег Розовик замкнув простріл, голкіпер зіграв невпевнено, 1:0. У середині тайму дівичківці цілком і повністю володіли ініціативою, і мали робити рахунок переконливішим на свою користь. Чого тільки вартий момент Андрія Полуденного, який якимось дивом не поцілив у дальній кут з вигідної позиції?

Натомість, наприкінці тайму знову активізувався “Матадор” і перевернув хід поєдинку з ніг на голову. На 38 хвилині Дмитро Чайка з лівого флангу впевнено поклав м’яч у дальню дев’ятку воріт Галайтати. А на 45-й, коли захисники “Дніпра”, здається, вже були у роздягальні, Артем Сможелюк був найбільш зосередженим у чужому карному й вивів “Матадор” уперед.

Після того, як Павло Лисенко зазнав травми ще на старті чемпіонату, захист “Дніпра” прогнозовано став просідати. Тренер Володимир Митрофаненко шукає, як закрити дірку в обороні. І за цим спостерігати часом навіть цікавіше, ніж за самими матчами. Скажімо, цього разу він опустив у центр захисту Максима Федоренка, праворуч біля нього грав Костянтин Акуленко. Саме через зону цих двох “Матадор” найчастіше створював небезпеку. Проте не можна сказати, що вони грали жахливо: Акуленко нещодавно відновився від травми і не був готовий повністю, а Федоренко – за своєю суттю не захисник. Вийшло так, що “Дніпро” на понад половину матчу втратив у креативності й особливо не набув у захисті.

Це підтвердив вихід на поле у другому таймі Максима Середи. Він зайняв позицію центрбека (був досить переконливим), а Федоренко нарешті піднявся у центр поля, де міг хоча би щось створювати. На правому ж фланзі захисту у цьому матчі встигли пограти і Акуленко, і Ілля Западнюк, який розпочинав правим вінгером, а потім ще й Вадим Виноградній. Не провалився жоден із них, хоча, будьмо чесними, й особливо не виділявся.

Зрештою, поки Володимир Митрофаненко у другому таймі шукав ідеальне поєднання футболістів на полі, “Матадор” продовжував триматися досить впевнено. А на 70 хвилині переяславці забили втретє. Потім могли доводити справу до розгрому, коли двоє вийшли на одного голкіпера, але чомусь не забили. Наприкінці ж команди неслися одна на одну: “Дніпру” треба було наздоганяти, а “Матадор” користувався вільними зонами. Проте голів більше не було, а перемогу здобув той, хто мав стабільніший вигляд протягом всього матчу. За 15-20 хвилин якісного футболу 3 очки не отримують, якщо, звичайно, ваша команда – це не збірна Англії з футболу.

В цілому ж і “Дніпру”, і “Матадору” потрібно подякувати за цей матч. Під 34-градусною спекою вони влаштували справжню “зарубу”, за якою було цікаво спостерігати від першої до останньої хвилини. Саме такою має бути “Суперліга”, саме такими представниками Переяславщини можна пишатися.

У центральному матчі туру “Десна” (Погреби, Броварський район) на виїзді перемогла Калинівку (Броварський район) 3:2 та вийшла на одноосібне перше місце із 20 очками. Калинівка із 17 очками тепер друга. Березань (Броварський район) вдома виграла у яготинських “Лісняків” 3:2, але це не дозволило їй обійти у турнірній таблиці “Матадор”. Переяславці у свою чергу ще мають гарні шанси поборотися із “Дніпром” за третє місце.

Тим часом, у “Лізі дворів” перенесли 14 тур, який мав відбутися 14 липня. Причина – спека. Відомо про це стало буквально 13 липня ввечері, команди так вирішили більшістю голосів. Тепер цей тур мають провести 21 липня. Але це ж якщо не буде аномальної спеки чи холоду, чи дощу, чи снігу… Словом, якщо погода буде максимально комфортною, щоб наші футболісти могли продемонструвати усю свою майстерність і, не дай Бог, не нашкодили своєму здоров’ю.

Нагадаємо, що у сьомому турі “Суперліги Лівого берега” з футболу “Матадор” мало не переміг лідера. Огляд матчу – за посиланням.

Віталій Усик

Фото із матчу першого кола

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору