ЖИТТЯ

Приблизно 44% українців вважають, що настав час для мирних переговорів із Росією: результати опитування Центру Разумкова

Що українці думають про ймовірні переговори з Росією? Провели опитування.

43,9% українців вважають, що вже настав час для початку мирних перемовин з Росією. Водночас 35% не згодні, що час для цього настав. Ще 21,1% не змогли визначитися з відповіддю. Про це йдеться в опитуванні Центру Разумкова, виконаному на замовлення видання “Дзеркало тижня”, повідомляє Інформатор.

Опитування тривало із 20 до 28 червня. У ньому взяли участь 2027 респондентів від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

У регіональному розрізі 49% опитаних із центральних областей спокійно сприймуть інформацію про початок офіційних переговорів із Росією. На заході Україні до перемовин з РФ готові 35%. На сході держави до перемовин готові 33%, а 34% – не готові. Найбільший показник українців, що готові до перемовин, зафіксували на півдні України – 60%.

Проте абсолютна більшість українців не готові сприймати умови путіна щодо завершення війни. 82,8% респондентів не погодяться на виведення українських військ із території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. 83,6% проти того, аби Україна віддала РФ ці чотири області. Ще 76,9% вважають, що не можна скасовувати західні санкції проти Москви. Також українські громадяни здебільшого проти того, аби Київ проголосив про позаблоковий статус, – таких 58,5%.

На Telegram-каналі Інформатора триває аналогічне опитування. За годину у ньому взяли участь 435 людей. 48% вважають, що час для переговорів настав. 29% відповіли, що ні, а 23% респондентів важко визначитися.

Нагадаємо, що країни НАТО зобов’язалися надавати довгострокову безпекову допомогу Україні. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору