Переяслав Перейти на сайт

На Переяславщині відкриють меморіальну дошку військовому Сергієві Пирогу

На Переяславщині встановлять меморіальну дошку військовому Сергію Пирогу. Виконком міськради надав дозвіл.

16 липня на засіданні виконавчого комітету міськради Переяслава відділу освіти надали дозвіл на встановлення меморіальної дошки загиблому 32-річному військовому Сергію Пирогу. Розмістять її на фасаді гімназії у Гланишеві (Переяславська ТГ), що на вулиці Покровській, 22, де він навчався. Про це Інформатору розповіла староста села Світлана Кондратенко.

“Відкриття дошки плануємо на вересень, коли дітки вже будуть у школі. З точною датою поки не визначились. Виготовлять і встановлять дошку за рахунок однокласників. Виготовляє дошку підприємиця Галина Репа”, – розповіла вона.

Сергій Пиріг загинув 16 січня поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області під час ворожого мінометного обстрілу. Його призвали на військову службу 10 жовтня 2023 року. Був командиром протитанкового відділення взводу вогневої підтримки аеромобільної роти. У нього залишилися дружина, двоє дітей, батьки та сестра.

Нагадаємо, що 10 липня у Переяславі відкрили меморіальну дошку військовому Вадиму Ткаченку. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.