ЖИТТЯ

У Переяславі на засіданні ради ВПО обговорювали роботу, освіту та культуру

У Переяславі провели засідання ради ВПО. Про що говорили?

19 липня у будівлі Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості провели засідання ради внутрішньо переміщених осіб. На ньому спеціалісти разом із присутніми розглянули та обговорили низку важливих питань для поліпшення якості надання послуг для переселенців. Про це повідомляє Інформатор.

Зокрема на зустрічі начальниця Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості Любов Красова ознайомила 19 внутрішньо переміщених осіб з основними вакансіями та рекомендаціями щодо пошуку роботи. Також розповіла про ваучери на навчання та отримання грантів на розвиток власної справи.

“Для ВПО у нас є відповідні послуги, які передбачені державою. Ви можете звертатися до центру зайнятості та отримати статус безробітнього або послуги, які надаються особам, що не мають такого статусу”, – зазначила Любов Красова.

Начальник відділу культури та туризму Переяславської міської ради Валентин Шуткевич розповів про роботу галузі культури в Переяславській громаді. Зазначив, що в управлінні є 4 комунальні заклади (Центр культури та мистецтв, публічна бібліотека, мистецька школа ім. Павла Синиці, художня школа ім. Петра Холодного), діють гуртки, студія конферанцу “Акцент”, народно-вокальні колективи, дитячі хореографічні колективи, вокальні ансамблі, театральні колективи, студія відеозйомки “Об’єктив” та багато іншого.

“Ми надаємо культурні послуги як дорослим, так і підростаючому поколінню. Очевидно, що у вас першочергова проблема – облаштувати побут, але життя не стоїть на місці, всі ми потребуємо і культурних послуг, і дітей потрібно віддати на якісь гуртки”, – додав Валентин Шуткевич.

Також про надання соціальних послуг переселенцям розповіла директорка центру соціальних служб Юлія Лялька. Зазначила, що у 2022-му центр був одним із ключових місць, де надавали різного роду допомогу.

“Тоді до нас звернулося 52 родини, серед яких 95 дітей, яким надавалися соціальні послуги. У 2023 році звернулося 82 родини (108 дітей), у 2024-му за перше півріччя – 26 родин (37 дітей), сім’ї різні, з різною проблематикою. Ми надавали консультації щодо оформлення статусу ВПО, соціальних виплат, сприяння у пошуку житла та роботи, проводили групові заняття: тренінги, майстер-класи, розважальні заходи та зустрічі груп взаємопідтримки”.

Головний спеціаліст відділу підтримки управління соціального захисту населення Юлія Шестопал роз’яснила деякі питання про виплати для ВПО у 2024 році, а головний спеціаліст служби у справах дітей Катерина Лой пояснила постанову про “Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів”.

Після заходу переселенцям роздали гігієнічні набори від міської ради.

Любов Красова ознайомила переселенців з основними вакансіями

На зустрічі було 19 внутрішньо переміщених осіб

Спеціалісти розповіли багато корисної інформації

Засідання ради ВПО провели у центрі зайнятості

Валентин Шуткевич розповів про роботу галузі культури в Переяславській громаді

Переселенцям роздали гігієнічні набори від міської ради міста

Нагадаємо, що із бюджету Переяслава у 2024 році вже виділили військовим понад 15 мільйонів гривень. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору