ЖИТТЯ

В Україні відзначають День металурга: що варто знати про 21 липня

Чим особливе 21 липня? Розповідає Інформатор.

20 липня відзначають Міжнародний день нездорової їжі та День металурга. Про інші цікавинки цього дня розповідає Інформатор.

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО?

Comic Con. Щорічна подія, яка святкує і вшановує світ коміксів і, взагалі, це свято поп-культури. Ця свято поціновувачів та творчів коміксів, усіх, хто дотичний цього мистецтва. Це чотириденна літня феєрія, яка відбувається в липні і приваблює шанувальників коміксів, ігор, фільмів і телешоу з усього світу.

День металурга. Кожного року третьої липневої неділі Україна відзначає професійне свято – День металурга (або День працівників металургійної та гірничодобувної галузі).

Міжнародний день нездорової їжі. Існує особливий день у році, який називається Міжнародним днем нездорової їжі. Він щороку відзначається 21 липня, і цього дня можна дозволити собі відійти від правил здорового харчування та побалувати смакові рецептори чимось некорисним, але смачним.

У КОГО СЬОГОДНІ ІМЕНИНИ?

Феодосія, Юрій, Прокіп, Ганна, Євген, Сава, Олександр, Федір.

ЩО ТРАПЛЯЛОСЯ В ІСТОРІЇ ЦЬОГО ДНЯ?

365 – землетрус частково зруйнував одне з семи чудес світу — Александрійський маяк. Остаточно маяк був зруйнований в результаті чергового землетрусу 1375 року.

1774 – підписано Кючук-Кайнарджійський мирний договір, за яким було встановлено незалежність Кримського ханства.

1954 – підписано Женевську угоду, що завершила Першу індокитайську війну і визначила долю французьких колоній у цьому регіоні.

1992 – сторожовий корабель Чорноморського флоту СКР-112 підняв український прапор і вирушив до Одеси щоб увійти до складу ВМС України.

2013 – на престол вступив король Бельгії Філіп I.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ ЦЬОГО ДНЯ?

1620 – Жан Пікар, французький астроном. Першим точно визначив довжину одного градуса дуги меридіана і встановив розмір Землі.

1816 – Пол Рейтер, засновник британського інформаційного агентства Reuters.

1898 – Георгій Лангемак, український радянський вчений, один із піонерів ракетної техніки й один з основних авторів реактивного міномета «Катюша». Репресований у 1938 році.

1899 – Ернест Хемінгуей, американський письменник.

1906 – Олена Теліга, українська поетеса, публіцистка, літературний критик, діячка ОУН.

1907 – Олег Ольжич, український поет, археолог і політичний діяч, один з чільних діячів ОУН.

1951 – Робін Вільямс, американський актор, лауреат «Оскара» (1998) («Розумник Вілл Гантінґ»); «Місіс Даутфайр», «Попай», «Куди ведуть мрії», «Джуманджі».

Підготувала Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору