ЖИТТЯ

Вночі 21 липня росіяни випустили по Україні 39 дронів та 5 ракет: які наслідки на Київщині

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині?

У ніч на 21 липня російські війська атакували територію України трьома балістичними ракетами “Іскандер-М”, двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 та 39 ударними БПЛА типу Shahed. Сили ППО збили 35 безпілотників, а ракети Х-59/69 завдяки активній протидії не досягли своїх цілей. Протиповітряна оборона працювала у Сумській, Полтавській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Одеській та Черкаській областях. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що в регіоні влучань у житлову чи критичну інфраструктуру не було. Постраждалих також немає. Водночас на території двох районів області оперативні групи зафіксували падіння уламків ворожих цілей.

“Є незначні пошкодження фасаду та вікон двох приватних будинків та автомобіля. Крім того, внаслідок падіння уламків сталося загорання трав’яного настилу, яке було оперативно ліквідовано”, – зазначили у повідомленні.

У Київській міській військові адміністрації повідомили, що всі дрони, які рухалися на Київ, знищили сили та засоби ППО на підступах до столиці. Руйнувань та постраждалих немає.

“Ці систематичні атаки рашистів дронами вкотре доводять – загарбник активно шукає можливість вразити Київ. Він випробовує свої нові тактики, шукає маршрути підльотів до столиці, намагається викривати розташування нашої ППО”, – йдеться у повідомленні КМВА.

Нагадаємо, що вночі 16 липня у Київській області двічі оголошували повітряну тривогу, ворог атакував ударними дронами. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору