Курячі стріпси – це закуска з хрусткою скоринкою зовні і ніжним м’ясом всередині. Спробуйте приготувати.
Така страва готується просто і швидко, тому з процесом приготування впорається навіть недосвідчений кухар. Якщо ваша рука вже тягнеться замовити фастфуд, пропонуємо вам кращу альтернативу – ніжні та соковиті курячі стріпси в клярі, які ви легко можете приготувати вдома. Інформатор розповідає рецепт від відомого кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- До філе додайте сіль та 1 ч.л. паприки та перемішайте.
- Приготуйте кляр до 50 г кефіру додайте 2 яйця і розмішайте. Туди ж висипте 4 ст. л. з невеликою гіркою пшеничного борошна і посоліть за смаком.
- Підготуйте суміш для панірування до 5 ст. л. пшеничного борошна додайте 0,5 ч. л. паприки та сіль за смаком. Все перемішайте та викладіть в окрему миску. До сотейника налийте рослинної олії та розігрійте. Кожен шматочок курячих стріпсів обваляйте спочатку в суміші для панірування, а потім занурте в кляр.
- Опустіть підготовлені стріпси в розігріту олію та обсмажте до рум’яної скоринки.
- Обсмажені стріпси викладіть на паперовий рушник на 1-2 хв., щоб він увібрав зайву олію. Подавайте курячі стріпси гарячими з улюбленим соусом.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.