ЖИТТЯ

“Суперліга Лівого берега” з футболу: “Матадор” із Переяслава вирвав перемогу в аутсайдера та вийшов на третє місце

“Матадор” мало не втратив очок із аутсайдером “Суперліги Лівого берега” з футболу. Як це було?

У неділю, 21 липня, на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі відбувся матч дев’ятого туру “Суперліги Лівого берега” з футболу між місцевим “Матадором” та яготинськими “Лісняками”. Господарі змогли створити неймовірний камбек – поступаючись 1:3, здобули перемогу 4:3, і не дозволили аутсайдеру заробити перші очки. Про це повідомляє Інформатор.

Для “Матадора” цей матч був надважливим у боротьбі за третє місце. А ось “Ліснякам” вже ловити нічого, вище останнього місця вони ніяк не піднімуться, хіба що на перші очки можна сподіватися. У певний момент навіть була інформація, що вони не зберуть склад на цю гру, і це навряд чи би когось сильно здивувало. Але яготинці не просто зібралися, а створили “Матадору” такі проблеми, про які він згадуватиме ще довго.

У першому таймі “Матадор” володів ініціативою, зате атаки “Лісняків”, хоча й були рідкіснішими, втім майже завжди призводили до гостроти. Захист господарів цього дня був просто жахливим, а по-справжньому дасться в знаки це у другому таймі. Перша ж половина завершилась перемогою переяславців із рахунком 1:0. На 33 хвилині вони відзначилися голом завдяки рикошету.

Хтозна, чим займалися “матадорівці” у роздягальні у перерві, але на другий тайм вони вийшли занадто розслабленими. “Лісняки” цим скористалися моментально. Буквально за 5 хвилин двічі розрізали правий напівфланг захисту господарів і зробили рахунок 2:1 на свою користь. Звичайно ж, це не був кінець для “Матадора” – він створював супермоменти, але на вирішальній стадії не вистачало точності. А потім на 72 хвилині “Лісняки” забили ще раз, і сенсація стала реальнішою, аніж будь-коли.

В останні 15 хвилин зустрічі почалося найцікавіше. Зрозуміло, що “Матадор” кинувся атакувати і завдяки вищому класу своїх футболістів створював моменти. Проте м’яч ніяк не ліз, куди потрібно, – каркас воріт переяславці обстрілювали завзято. І все ж на 77 хвилині після розіграшу кутового господарі заштовхали м’яч у сітку – 2:3. А за 2 хвилини до кінця основного часу простріл із флангу замкнув чи то нападник “Матадора”, чи то захисник “Лісняків” – словом, рахунок став 3:3.

За нічийного рахунку, коли до фінального свистка залишалися лічені секунди, команди відповідали атакою на атаку. Один із випадів “Матадора” призвів до виходу двох нападників на одного голкіпера, й вони його впевнено реалізували – 4:3. Неймовірний камбек від “Матадора”, дуже прикра поразка для “Лісняків”.

Тепер, перед останнім туром, у “Матадора” 13 очок. Стільки ж у дівичківського “Дніпра”, але за особистими зустрічами саме переяславці наразі розміщуються на третьому місці. “Дніпряни” у цьому турі поступилися на виїзді “Десні” (Погреби, Броварський район) 1:5. Ця перемога дозволила “Десні” вже зараз оформити чемпіонство. У неї 23 очки і краща ситуація в особистих зустрічах із Калинівкою (Броварський район), у якої 20 очок. Вона, до слова, вдома розгромила Березань (Броварський район) 8:1.

Тож інтрига залишається лише у боротьбі за “бронзу”, на яку претендують “Матадор” та “Дніпро”. Вже у ці вихідні “Матадор” на виїзді зіграє із Березанню, а “Дніпро” у Переяславі прийме Калинівку.

Нагадаємо, що у восьмому турі “Суперліги” “Матадор” та “Дніпро” влаштували класне дербі під супровід спеки. Огляд матчу – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору