ГРОШІ

Зарплата, висвітлення діяльності та ремонти: на що виділяли гроші на липневій сесії міськради Переяслава

На липневій сесії вносили зміни до бюджету Переяслава. Які саме?

На сесії міської ради Переяслава 18 липня внесли зміни до бюджету громади на 2024 рік. Зокрема, виділили додаткові кошти через підвищення посадових окладів працівників місцевого самоврядування та розподілили між відділами міськради 200 тисяч гривень на висвітлення діяльності у ЗМІ. Інформатор розповідає деталі.

Згідно з проєктом пропозицій змін до бюджету, 1 мільйон 840 тисяч гривень із вільних залишків передбачили на зарплату працівникам міськради у зв’язку із підвищенням посадових окладів, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 квітня 2024 року №484. Із них 1 мільйон 139 тисяч 567 гривень розподілили на виконавчий комітет, 423 тисячі 969 гривень – на відділ освіти, 124 тисячі 259 гривень – службі у справах дітей та сім’ї, 87 тисяч 500 гривень – управлінню соціального захисту населення, 55 тисяч 605 гривень – фінансовому управлінню, 9 тисяч 100 гривень – відділу культури та туризму.

З-поміж інших змін до бюджету – виконавчий комітет направив 322 тисячі 556 гривень 78 копійок на поточний ремонт будівлі фельдшерсько-акушерського пункту у селі Мазінки за рахунок економії коштів за вакантними посадами фельдшера та водія. А відділ культури та туризму виділив 100 тисяч гривень на ремонт підлоги у Переяславській мистецькій школі ім. Сениці та 180 тисяч гривень для придбання матеріалів, що використають при монтажі електрокомунікацій у корпусі №2 Переяславського ЦКМ власними силами. Зекономили ці кошти у зв’язку з тим, що не відбулося підвищення посадових окладів працівників бюджетних установ, оплата праці яких здійснюється відповідно до Єдиної тарифної сітки.

Відділ освіти передбачив 300 тисяч гривень на поточний ремонт укриттів у Дем’янецькій, Гайшинській гімназіях та Переяславській гімназії №3 (по 100 тисяч на кожну). Ще 70 тисяч гривень виділили на поточний ремонт укриття Переяславського будинку художньої творчості.

За рахунок перевиконання плану доходів виконавчому комітету передбачили 100 тисяч гривень на висвітлення його діяльності та 20 тисяч гривень для облаштування безбар’єрного доступу до центру надання адміністративних послуг. 50 тисяч гривень виділили на висвітлення діяльності відділу культури і туризму, ще 50 тисяч – на ці ж послуги для відділу капітального будівництва та ЖКГ. За рахунок перевиконання за 150 тисяч гривень відділ капбудівництва та ЖКГ проведе поточний ремонт та підсипку доріг Переяславської громади.

Також відділ капітального будівництва та ЖКГ перерозподілив 50 тисяч гривень із озеленення (придбання саджанців) на розроблення паспорта водного об’єкта водойми у межах вулиць Б. Хмельницького та Шкільна площею 2,99 га у Переяславі.

За рахунок освітньої субвенції із державного бюджету відділ освіти Переяславської міськради витратить 1 мільйон 015 тисяч 827 гривень на мультимедійне обладнання для учнів 5-6 класів, 210 тисяч гривень – окремо для Переяславського ліцею ім. Мазепи.

Нагадаємо, що із міського бюджету Переяслава цього року вже виділили понад 15 тисяч гривень на потреби захисників. Деталі – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору