ЖИТТЯ

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію ще на три місяці

Верховна Рада вчергове продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. На який термін?

23 липня Верховна Рада підтримала законопроєкти про продовження воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів – до 9 листопада. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає Інформатор.

Парламент затвердив Указ Президента (№11433) про продовження дії воєнного стану. Це було вже дванадцяте голосування Ради за воєнний стан. За продовження військового стану – 339. За продовження мобілізації – 338. “Далі потрібен тільки підпис Президента”, – зазначив Железняк.

Раніше Рада схвалювала подібні рішення 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня, 16 листопада 2022 року, 19 лютого, 2 травня, 27 липня та 8 листопада 2023 року, 6 лютого та 8 травня 2024 року.

Воєнний стан – особливий режим функціонування країни, який запроваджується у разі загрози національній безпеці, територіальній цілісності, військовій агресії. На період дії воєнного стану органи державної та місцевої влади, військові командування набувають додаткових повноважень для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Мобілізація – комплекс заходів, спрямованих на переведення державної інфраструктури та військових сил країни у військовий стан у зв’язку з надзвичайними умовами всередині країни або ж за її межами. Мобілізація може бути загальною або частковою та проводиться відкрито чи приховано.

Нагадаємо, що на Переяславщині поліції скаржилися на п’яних сусідів. Детальніше – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору