ЖИТТЯ

“Буде більше свободи в плануванні”: Уряд затвердив дати початку та закінчення навчального року в школах

Уряд затвердив дати початку та закінчення навчального року у школах. Деталі. 

У вівторок, 23 липня, Кабінет міністрів України визначив, коли буде початок та закінчення навчального року в загальній середній школі. Згідно з постановою розпочнеться він у понеділок, 2 вересня, а завершиться – 30 червня 2025 року. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Інформатор.

Прем’єр-міністр зазначив, що обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію навчального процесу залежно від безпекової ситуації на відповідних територіях. “Обласні адміністрації повинні враховувати безпекову ситуацію та забезпечити безперервність навчання”, – додав він.

У Міністерстві освіти і науки України також розповіли, що в шкіл “буде більше свободи в плануванні”. Зокрема, вони зможуть самостійно коригувати структуру навчального року. “Головне – враховувати безпекову та енергетичну ситуацію, вплив війни на учнів і можливі освітні втрати”, – додали в МОН.

Зокрема йдеться про те, що педагогічна рада визначає:

  • структуру й тривалість навчального року в межах дат, які визначив уряд;
  • структуру й тривалість навчального тижня/дня/занять;
  • відпочинку між ними;
  • форми організації освітнього процесу.

Також у повідомленні зазначили, що обласні військові адміністрації та засновники закладів створять умови для безпечного старту навчання залежно від безпекової ситуації в регіоні. А школи подбають про баланс між навчанням та відпочинком — на канікули відведено щонайменше 30 днів упродовж навчального року. Така гнучкість дозволить школам адаптуватися до викликів воєнного часу та забезпечити якісну освіту для кожного учня.

Нагадаємо, що у Переяславі поліцейські та рятувальники провели урок безпеки для дітей закладу дошкільної освіти “Берізка”. Детальніше тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору