ЖИТТЯ

Над Україною збили 17 “шахедів” та 8 розвідувальних БпЛА: ППО працювала і на Київщині

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 24 липня росіяни атакували південь країни ударними БпЛА типу “Shahed” із Приморсько-Ахтарська – РФ. та окупованого Криму. Також завдали удару по Харківщині балістичною ракетою “Іскандер-М” та ракетою, тип якої встановлюється (із Бєлгородської обл. – рф.). Усього радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 23 ударних БпЛА противника. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає  Інформатор.

“В результаті протиповітряного бою збито 17 ворожих БпЛА. Більшість – на Одещині. Також протягом минулої доби та поточної доби Силами оборони України на різних напрямках знищено щонайменше 8 розвідувальних безпілотних літальних апаратів противника: 4 – “Zala”, 2 – “Supercam”, 2 – “Орлан-10”, – повідомили у Повітряних силах.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що цієї ночі ворог вкотре намагався атакувати область за допомогою БпЛА. Тривога тривала більше 5 годин, в регіоні працювали сили ППО. “Постраждалі внаслідок атаки відсутні. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. Падіння уламків БпЛА фіксуються поза межами населених пунктів. Оперативні групи вже працюють на місцях”, – зазначили у повідомленні.

У Одеській військовій адміністрації повідомили, що вночі росіяни атакували ударними безпілотниками Ізмаїльський район Одещини. “Під прицілом росіян була припортова інфраструктура та багатоквартирний житловий будинок. Троє людей отримали поранення. Двоє з них госпіталізували у стані середньої ступеню важкості, ще одна постраждала отримала медичну допомогу на місці”, – зазначили у повідомленні.

Також внаслідок обстрілу відбулися руйнування декількох будівель припортової інфраструктури. Пошкоджено 3 вантажних автомобілі. На місці також спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС. Правоохоронці фіксують наслідки.

Очільник Харківської ОВА Ігор Терехов сповістив, що о 5:16 у Харкові було чутно вибух, а згодом о 5:35 ще один. Перший удар по Харкову прийшовся в промислову зону одного з районів міста. Другий – у район приватного сектору, виникла пожежа в одному з будинків. “На місцях “прильотів” працюють усі відповідні служби. Попередньо Харків сьогодні окупанти обстрілювали ракетами С-300″, – зазначив він.

Нагадаємо, що у Центрі ветеранського розвитку в Переяславі провели 11 тренінгів та надали більше 300 психологічних консультацій. Детальніше – тут.

Фото: наслідки атаки на Одещині 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору