ЖИТТЯ

Повітряна атака в ніч на 25 липня: на Київщині пошкоджені будинки, адміністративна будівля та автомобіль

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 25 липня росіяни атакували територію України ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда, Крим та Приморсько-Ахтарська – РФ. Загалом випустили 38 безпілотників, які спрямували на об’єкти інфраструктури на кількох напрямках, зокрема – південь Одеської області та центральні регіони країни. Сили ППО знищили 25 дронів. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає  Інформатор.

“Ще три «шахеди» локаційно втрачені після перетину державного кордону з Румунією. Протиповітряна оборона працювала у Одеській, Херсонській, Миколаївській, Київській, Сумській, Житомирській та Черкаській областях”, – зазначили у Повітряних силах.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що в регіоні працювали сили ППО. Постраждалих внаслідок атаки немає. Влучання в об’єкти житлової та критичної інфраструктури також відсутні. Проте зафіксовано падіння уламків збитих ворожих цілей в трьох районах області. Внаслідок цього в декількох місцях виникли загорання лісової та трав’яної підстилки. Пожежі ліквідовано.

Також зазначили, що на території одного із садових товариств пошкоджено три приватні будинки, гараж, приміщення господарчого магазину, будівля адміністрації садового товариства та один автомобіль. “Оперативні групи продовжують фіксацію та ліквідацію наслідків ворожої атаки. Вкотре звертаємося до кожного жителя області – не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та перебувати в укриттях, поки небезпека не мине”, – зазначили у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що під прицілом ворожих дронів був і Київ. Під час повітряної тривоги безпілотники заходили на столицю з різних напрямків, але ще на підступах усі були знищені силами та засобами ППО. Станом на 5:29 ранку у Києві без руйнувань та потерпілих.

ЩО В ІНШИХ РЕГІОНАХ?

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що під ударом опинився Ізмаїльський район. Росіяни атакували прикордоння ударними безпілотниками. Внаслідок обстрілу відбулося часткове руйнування адміністративної будівлі з подальшим загорянням, пожежу ліквідували. За його словами внаслідок падіння уламків на приватний будинок постраждало 2 особи. Одна людина госпіталізована до медзакладу в стані середньої тяжкості.

У Сумській ОВА зазначили, що вночі та зранку росіяни здійснили 9 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 56 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Великописарівська, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська громади.

У Житомирській військовій адміністрації повідомили, що ворог завдав масованої атаки дронами-камікадзе. Сили протиповітряної оборони вразили близько 10 повітряних цілей. Внаслідок падіння уламків та ударною хвилею від влучання пошкоджено близько 10 приватних будинків та інфраструктурний об’єкт. Жертв та постраждалих немає. Триває ліквідація наслідків.

Нагадаємо, що у ні на 24 липня над Україною збили 17 “шахедів” та 8 розвідувальних БпЛА. Детальніше – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору