ЖИТТЯ

В Україні поліпшується ситуація з енергосистемою: що цьому сприяє

В Україні поліпшується ситуація з енергетикою. Що цьому сприяє?

Ситуація в енергосистемі України почала та продовжує поліпшуватися, проте споживачів закликали розумно використовувати електроенергію. Про це 25 липня в етері телемарафону “Єдині новини” повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає Інформатор.

За даними “Укренерго”, 25 липня обмеження електроенргії прогнозується лише в години вечірнього максимуму споживання – з 16:00 до 22:00 буде діяти одна черга відключень. Причина – комплексна: спека спала і споживання електрики в Україні знизилось. “При цьому, зменшився і дефіцит потужності – з ремонту повернувся в роботу блок на одній з атомних станцій, а сонячна погода та помірна температура сприяють збільшенню виробництва електроенергії на сонячних електростанціях”, – зазначили у повідомленні.

“Хоча продовжується ремонтна кампанія і наші енергетики продовжують якомога швидше відновлювати, ми закликаємо наших споживачів продовжувати розумно використовувати електроенергію. Тому що ситуація, на жаль, через можливі російські атаки, й взагалі через складну чутливість системи зараз може змінюватися постійно”, – зазначила Гринчук.

Значний дефіцит енергії в енергосистемі України – результат 8 російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини, Литви, Латвії та Естонії. “Укренерго” наголошує, що експорт електроенергії не відбувається і не передбачається.

Нагадаємо, що 25 липня у Переяславі до другої річниці теракту в Оленівці вшанували пам’ять жертв військовополонених. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору