ЖИТТЯ

У Переяславі гурт “Драбадан” зібрав понад 48 тисяч гривень для військових

У Переяславі “Драбадан” на благодійному концерті збирав кошти для захисників. Як це було?

26 липня у Переяславі в парку Тараса Шевченка відбувся благодійний концерт місцевого гурту “Драбадан”. Артисти виконали низку різноманітних пісень та організували благодійний збір для захисників, зокрема і для учасника гурту барабанщика-військовослужбовця Володимира Бурлака. Інформатор розповідає, як це було.

Вже о 19:00 біля молодіжного центру “Зустріч” зібралося понад пів сотні слухачів, а новостворені зони відпочинку, які облаштувала волонтерська команда центру послугували для присутніх комфортними глядацькими місцями. Згодом приєднувалося все більше людей, відчувалася справжня атмосфера музичного концерту.

Перед початком виступу фронтмен гурту Андрій Корж сказав: “Думаю багато хто з вас слідкує за нашими афішами та анонсами. Зараз, на жаль, у нас мінус два учасника, але ми прийняли рішення грати до останнього. Всі ви знаєте чого ми тут зібрались, адже основна мета заходу – зібрати кошти для нашого барабанщика, який зараз на Сході захищає нас, аби ми були під мирним небом”. Варто зазначити, що кошти збирали для 43 артилерійської бригади, у якій служить Володимир Бурлак, на радіоелектронну боротьбу (РЕБ) та технічне обслуговування бойових авто.

Загалом концерт тривав близько години, за цей час артисти виконали авторські пісні, деякі переспівали, звучали також і кавери. Зокрема, “Драбадан” заспівав багатьом улюблену пісню “Прокинься”, композицію на вірш Тараса Шевченка “Минають дні, минають ночі”, звучали пісні на патріотичну та військову тематику, зокрема про десантно-штурмові війська та звісно декілька веселих. А також виконали пісню слова до якої написав військовослужбовець Сергій Литвиненко та багато інших. Проте публіка не відпустила гурт без двох пісень “на біс”.

Також наприкінці виступу на присутніх очікував приємний бонус, адже серед тих, хто донатив в скриньку під час концерту, потім випадковим чином визначили переможця розіграшу сертифікату на суші.

Андрій Корж розповів, що під час концерту вдалося зібрати 5 тисяч 580 гривень. “Також до цього люди донатили і на монобанку, тож зараз є 48 тисяч гривень. Але варто зазначити, що було на 12 500 гривень більше, але ми купили аналізатор хвиль для того, щоб РЕБ дійсно працював. Проте нам потрібно ще 20 тисяч на сам РЕБ, тож збір продовжується. Те, що було критично важливим ми вже покрили своїми силами. Ще дуже приємно, що після оголошення конкурсу багато підприємців цікавилися подібною ініціативою, адже вони також хочуть допомогти нашому барабанщику та ЗСУ. Тож, думаю, що незабаром ми оголосимо про ще один, або навіть більше конкурсів”.

У Переяславі відбувся благодійний концерт гурту “Драбадан”

На захід зібралося понад пів сотні людей

На концерті люди задонатили понад 5 тисяч гривень

Кошти збирали для барабанщика гурту, який у лавах ЗСУ

Гурт виконав низку авторських та інших пісень

Концерт тривав понад годину

Наприкінці глядачі просили музикантів “на біс”

Атмосфера була приємною та дуже музичною

У скриньку можна було задонатити

Послухати гурт зібралося і багато молоді

Збір гурту на РЕБ триває

Нагадаємо, що 26 липня у Переяславі відзначили День медичного працівника. Детальніше читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору