ЖИТТЯ

Вночі 27 липня росіяни завдали повітряної атаки: на Київщині пошкоджені приватні будинки

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 26 липня російські війська атакували територію України керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 та чотирма ударними БпЛА “Shahed”. Сили ППО знищили ракету та всі безпілотники у Дніпропетровській, Полтавській, Харківській та Київській областях. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Крім того, протягом минулої та за поточну добу протиповітряною обороною знищено ще вісім повітряних цілей на південному та північно-східному напрямках: 4 розвідувальні БпЛА «Supercam», 1 ударно-розвідувальний БпЛА «Форпост», 1 БпЛА (тип встановлюється), 2 баражуючі боєприпаси «Ланцет», – зазначили у Повітряних силах.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що четверту ніч поспіль область атакували ударними дронами, тривога оголошувалася тричі. Влучань в об’єкти цивільної та критичної інфраструктури немає, постраждалі також відсутні. Проте уламки ворожого БпЛА впали на території одного з населених пунктів. Виникла пожежа трав’яного настилу, яку оперативно ліквідували.

“Обірвані електропроводи. Також пошкоджено дахи двох приватних будинків та паркан. Уламки фіксуються на присадибних ділянках. Оперативні групи продовжують свою роботу з ліквідації наслідків атаки”, – зазначили у повідомленні.

У Дніпропетровській ОВА сповістили, що вночі підрозділи ПвК “Схід” збили над областю два ворожі “шахеди”. “Ввечері російська армія ще двічі била по Марганецькій громаді Нікопольського району. Спершу – дроном-камікадзе, потім артилерією. Вранці ворог поцілив БпЛА по Нікополю. Ніхто не постраждав”, – йдеться у повідомленні.

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що росіяни вночі атакували Полтавщину БпЛА. Є пошкодження промислового об’єкта. Виникла пожежа, її ліквідували рятувальники. Без постраждалих.

Нагадаємо, що вночі 26 липня росіяни атакували Київщину дронами. Детальніше тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору