ЖИТТЯ

Калинівка була сильнішою за “Дніпро” у Переяславі: “бронза” “Суперліги Лівого берега” з футболу – у “Матадора”

“Матадор” виграв у своєму матчі й здобув “бронзу” “Суперліги Лівого берега”. “Дніпро” у паралельній грі поступився Калинівці.

У суботу, 27 липня, завершилася “Суперліга Лівого берега” з футболу. Десятий тур закривав останню інтригу чемпіонату – хто посяде третє місце: переяславський “Матадор” чи дівичківський “Дніпро”. У Березані “Матадор” обіграв місцеву команду 2:0 і із 16 очками здобув “бронзу”. “Дніпру” ж за такого результату не допомогла б навіть перемога над Калинівкою (Броварський район) у Переяславі, та він ще й поступився 0:3. Про цей матч дещо детальніше розповідає Інформатор.

Калинівка заздалегідь забезпечила собі друге місце, вище якого вже не мала шансів піднятися. Тож “Дніпро” міг сподіватися на певну розслабленість та недооцінку від суперника. Проте вже перші хвилини матчу показали, що Калинівка налаштована максимально серйозно. Вона відразу притиснула “дніпрян” до воріт, ті багато фолили, і зрештою це призвело до пенальті на 12 хвилині. Удар з 11-метрової позначки відбив Юрій Галайтата, який цього дня провів просто неймовірну гру. Ще кілька епізодів, які це підтверджують: на 42 хвилині він зробив суперсейв після штрафного удару з близької відстані, а на 69-й повторив щось подібне вже у ігровому моменті.

Будьмо чесними, що, попри постійний тиск, у першому таймі у Калинівки виникало занадто мало небезпечних моментів. У “Дніпра” ж їх, по суті, взагалі не було. Але те, що дівичківці віддавалися грі повністю, компенсували відставання у класі боротьбою, – це факт. Тож не дивно, що на 65 хвилині другу жовту картку за грубий фол отримав захисник “Дніпра” Сергій Чеберяк. Скоріше, дивує, що більше ніхто із максимально заряджених “дніпрян” цього дня не покинув поле передчасно.

Якщо “Дніпру” було складно грати із Калинівкою у рівних складах, то у меншості триматися було взагалі неможливо. Розсипалися господарі за 10 хвилин до фінального свистка. Щойно їхні ворота “розпечатали”, стало зрозуміло, що на позитивний результат можна не сподіватися (не виключено, що футболісти тоді вже знали, як грає у Березані “Матадор”). Другий та третій м’ячі залетіли практично відразу.

Очевидно, що “бронзу” “Дніпро” програв не у цьому матчі, а два тижні тому, коли програв “Матадору” 1:3. Тут же від нього залежало зовсім мало. Але навіть те, що вони мали зробити, виконати не вдалося, бо Калинівка зараз банально сильніша. Та й не варто забувати про те, що дівичківську команду, певно, як нікого, протягом чемпіонату мучили травми провідних гравців, що також, безумовно, вплинуло на підсумковий результат.

“Матадор” же вирвав свою “бронзу”, не лише коли обігрував “Дніпро” 3:1, а й тиждень тому, коли зробив неймовірний камбек у матчі з яготинськими “Лісняками”, поступаючись у другому таймі 1:3. Якщо ви бачили той матч наживо, то точно не скажете, що переяславська команда не заслужила бодай якихось нагород.

Немотивована “Десна” (Погреби) в останньому турі на виїзді перемогла “Лісняки” 4:0, так і не давши цій команді здобути хоча б одне очко. Хоча погодьтесь, що негоже було б “Десні” завершувати цей чемпіонський для себе турнір поразкою від аутсайдера.

Нагадаємо, що триває чемпіонат Переяславщини з мініфутболу “Ліга дворів”. Анонс 15 туру читайте тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору