Переяслав Перейти на сайт

На базарі у Переяславі зібралося багато людей: як змінилися ціни на продукти за тиждень

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

У неділю, 28 липня, на традиційному базарі у Переяславі, аби придбати домашні продукти, зібралося чи не найбільше за останні тижні людей. Вочевидь, сприяла цьому і погода, адже спека, яка мучила протягом липня, нехай і не істотно, але все ж спала. На прилавках дешевшими стають овочі та фрукти, скажімо, дині можна було придбати від 30-40 гривень за кіло. Ціни на рибу зазнали змін, натомість на м’ясо та “молочку” залишились такими ж, як і минулого тижня. Інформатор традиційно розповідає про сьогоднішні ціни на продукти.

Зранку у м’ясному павільйоні людей було менше, ніж зазвичай. Зате свіжого товару було вдосталь. Тушку курки можна було купити за 120 гривень/кіло. Ціни на інші м’ясні продукти зараз такі:

М’яса було вдосталь

Людей було менше, ніж зазвичай

Цього тижня на базарі подешевшали кавуни, коштують вони 15 гривень за кіло (тиждень тому ціна була на 5-10 гривень вищою). Загалом фруктів було найбільше. Порічки коштували 20 гривень за стаканчик. Ціни на інше такі:

Виноград став дешевшим

Кавунів стає більше, вони дешевшають

Тепличних овочів на базарі не залишилося взагалі. Великий попит був на кукурудзу, качан коштує 10-15 гривень. Ціни на інші овочі такі:

Ціни на помідори – від 40 гривень

Кабачки по 10 гривень

Великі черги зібралися у молочних рядах. Тут подорожчали курячі яйця – 40-50 гривень за десяток (тиждень тому були по 30-40). Ціни на молочні продукти залишилися незмінними:

Десяток домашніх курячих яєць коштує 40-50 гривень

Найпопулярнішим серед покупців є сир

Біля риби покупців було небагато, але товару вистачало. Ціни зазнали змін:

Продавали живу рибу

Також було багато стейків із різної риби

Нагадаємо, що у Переяславі гурт “Драбадан” зібрав понад 48 тисяч гривень для військових на благодійному концерті. Деталі – тут.

Вікторія Холошевська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.