ЖИТТЯ

На Переяславщині неправомірно надали землю лісогосподарського призначення для житлового будинку

Земельну ділянку лісогосподарського призначення на Переяславщині надали громадянину для будівництва будинку. Прокуратура довела, що це зробили неправомірно.

Бориспільська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення державі земельної ділянки лісогосподарського призначення вартістю понад 16 мільйон гривень. Йдеться про ділянку площею чверть гектара на території Циблівської сільської ради Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

Раніше у суді прокурори довели, що громадянину неправомірно надали у власність земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку. Але вона має лісогосподарське призначення та перебуває в постійному користуванні державного лісогосподарського підприємства. Крім того, уповноважені органи будь-яких дозволів на зміну цільового призначення чи вилучення цієї ділянки не надавали.

Зараз її фактично повернули у власність держави, про що внесли відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, що на Київщині створили три ботанічні пам’ятки, одна із них – на Переяславщині. Деталі – тут.

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору