ЖИТТЯ

Вночі 31 липня росіяни випустили по Україні 89 ударних дронів: основний напрямок – Київщина

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині?

У ніч на 31 липня російські війська атакували територію України керованою авіаційною ракетою Х-59 та ударними БпЛА типу “Shahed-131/136”. Загалом випустили 89 безпілотників. Основний напрямок удару – Київщина. Сили ППО знищили ракету, якою ворог атакував Миколаївщину, та всі дрони. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає  Інформатор.

“Це одна із наймасованіших атак ударних БпЛА “Shahed-131/136”. Таку ж кількість “шахедів” ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року. Як тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників”, – зазначили у Повітряних силах.

У Київській області тривога тривала майже 9 годин. У військовій адміністрації повідомили, що в регіоні працювали сили ППО. Всі ворожі цілі збили. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає, постраждалих також.

Станом на 9:30 відомо про пошкодження 13 приватних будинків в чотирьох районах Київщини. Уламками пошкоджені фасади, покрівлі дахів, вибиті вікна. В одному із будинків рятувальники ДСНС ліквідували пожежу. “Падіння більшості уламків БпЛА фіксуються поза межами населених пунктів. Всім постраждалим буде надана необхідна допомога”, – зазначили у повідомленні.

У ДСНС України сповістили, що на Київщині вночі внаслідок падіння уламків безпілотника загорівся житловий будинок. Будівля частково зруйнована. Рятувальники ліквідували пожежу. Загиблих і травмованих немає.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що на столицю спрямували багато десятків безпілотників. Ворожі дрони заходили на Київ хвилями практично з усіх можливих напрямків. Це була сьома атака Києва ворожими дронами у липні, яка стала наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БпЛА. Під час ранкової другої хвилі повітряного удару дронами ворожі БпЛА продовжили атакувати. Сили та засоби ППО в повітряному просторі Києва та на підступах знищили понад чотири десятки безпілотників. Станом на 7:19 постраждалих та руйнувань не було.

На Дніпропетровщині ППО знищила 6 “шахедів”. Минулося без постраждалих.

На Херсонщині українські військові збили 9 ворожих ударних дронів.

Нагадаємо, що 30 липня на Переяславщині горів провід на електроопорі та суха трава. Деталі – тут.

Фото: ДСНС України, поліція Київщини

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору