Переяслав Перейти на сайт

На Бориспільщині зібрали понад 85 тисяч тонн врожаю зернових та зернобобових культур

На Київщині триває збір врожаю зернових та олійних культур. Скільки намолотили?

На Київщині тривають жнива ранніх зернових та олійних культур. Аграрії всіх категорій господарств Київської області вже намолотили майже 1,3 мільйона тонн збіжжя нового врожаю. Загалом обмолотили 272 тисячі гектарів, що становить 45%, з середньою врожайністю 47,7 ц/га. Про це повідомили на сайті Київської обласної військової адміністрації, передає Інформатор.

У повідомленні зазначили, що найбільше намолотили зернових та зернобобових культур. Збіжжя зібрали на площі понад 221 тис. га, що становить близько 40%. Урожайність цих культур складає 52 ц/га. А для належного зберігання зерна на території Київської області функціонують 24 елеватори загальною потужністю понад 990 тис. тонн.

“Аграрії Київщини вже намолотили 1 160 тис. тонн зернових та зернобобових культур. Зокрема, обмолотили 16 тис. га озимої та ярої пшениці, 56 тис. га озимого та ярого ячменю та 10 тис. га інших. Збір врожаю цих культур ще триває”, – зазначила заступниця начальника управління агропромислового розвитку Київської ОВА Анна Пашко.

Вона додала, що збір урожаю гороху, озимого та ярого ріпаку на території пристоличного регіону вже завершили. Гороху обмолотили 4,5 тис. га та намолотили майже 14 тис. тонн. Ріпак зібрали на площі понад 50 тис. га, а намолотили 137 тис. тонн.

За кількістю зібраного врожаю зернових та зернобобових культур:

  1. Білоцерківський район — намолотили понад 690 тис. тонн
  2. Обухівський район — 156 тис. тонн
  3. Бориспільський район — понад 85 тис. тонн

Нагадаємо, що вночі 1 серпня росіяни атакували Україну дронами та ракетами. Про наслідки на Київщині читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.