ЖИТТЯ

Вночі 1 серпня росіяни атакували Україну дронами та ракетами: на Київщині є постраждалі та пошкодження

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 1 серпня російські війська атакували територію України балістичними ракетами “Іскандер-М” та ударними БпЛА типу “Shahed”. Сили ППО знищили всі 7 безпілотників на Київщині, Полтавщині, Херсонщині та Дніпропетровщині. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській обласній адміністрації повідомили, що в регіоні успішно відпрацювали сили ППО. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури немає. Проте внаслідок падіння уламків збитих дронів поранено чоловіка та жінку, яких доставили до лікарні.

“Станом на 8:00 вже є інформація про пошкодження двох приватних будинків в одному з населених пунктів області. У будівлях пошкоджена покрівля, посічені фасади, вибиті вікна та двері”, – йдеться у повідомленні.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що вночі оборонці з ПвК “Схід” збили над областю ворожий “шахед”. Зазначається, що близько опівночі було гучно у Дніпровському районі. Через атаку ніхто не постраждав. З вечора, вночі та зранку ворог вдарив по Нікопольщині з РСЗВ “Град”, декілька разів обстріляв з важкої артилерії, застосовував дрони-камікадзе.

“Понівечена інфраструктура. Пошкоджені три підприємства, приватний будинок, господарська споруда, будівля, що не експлуатується, лінія електропередач. Виникло дві пожежі, горіла суха трава. Вогонь приборкали. Минулося без загиблих та постраждалих”, – йдеться у повідомленні.

У Херсонській ОВА сповістили, що під час нічної дронової атаки сили протиповітряної оборони над областю знищили 2 “Shahed-131/136”.

Нагадаємо, що у двох громадах Бориспільщини після нічної повітряної атаки 31 липня виявили вибухонебезпечні залишки. Деталі – тут.

Фото: Поліція Київщини, Дніпропетровська ОВА

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору