Переяслав Перейти на сайт

Уночі 3 серпня росіяни атакували Україну безпілотниками та ракетами: на Київщині працювала ППО

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 3 серпня російські війська атакували територію України двома зенітними керованими ракетами С-300, двома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та 29-ма ударними БпЛА типу “Shahed”. Сили ППО знищили 24 безпілотники в межах Херсонської, Одеської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Київської, Вінницької та Житомирської областей. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації 0 3:49 повідомляли, що у повітряному просторі області фіксували БпЛА, а сили ППО працювали по цілях. Проте про наслідки атаки не повідомлялось.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що вночі силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищили два БпЛА типу “Shahed 131/136”. Внаслідок збиття безпілотника в межах населеного пункту Березнегуватської громади виникла пожежа двох господарчих споруд та сухої трави на території приватного домоволодіння, яку ліквідували. Постраждалих немає.

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін сповістив, що вночі ворог намагався завдавати ударів безпілотниками. Сили оборони відпрацювали по всіх цілях. Постраждалих і влучань не зафіксовано.

На Херсонщині під час нічної дронової атаки Сили протиповітряної оборони над територією області знищили 5 “Shahed-131/136”.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що вночі підрозділи ПвК “Схід” знищили над областю 3 БпЛА. Серед них два “шахеди” й один розвідувальний.

На Вінниччині росіяни поцілили в об’єкт інфраструктури. Інформації про постраждалих не надходило.

Нагадаємо, що вночі 1 серпня росіяни атакували Україну дронами та ракетами. Які наслідки читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.