ГРОШІ

У парку Шевченка у Переяславі планували заасфальтувати доріжки, а у підсумку – покладуть бруківку: витратять на це майже 1,3 мільйона

Майже 1,3 мільйона гривень витратять на бруківку для парку Шевченка в Переяславі. Таке рішення прийняли на позачерговій сесії.

6 серпня відбулася позачергова сесія міської ради Переяслава. Під час неї внесли зміни до бюджету громади на 2024 рік. Зокрема, передбачили 637 тисяч 685 гривень на капітальний ремонт парку ім. Т. Шевченка у Переяславі (перша черга). Раніше на поточний ремонт доріжок у цьому парку вже виділяли 700 тисяч гривень, 50 тисяч із яких – на розроблення проєктно-кошторисної документації. Про це повідомляє Інформатор.

– Ми отримали скоригований проєкт на капітальний ремонт в парку Шевченка. Сума запланованої частини робіт становить 1 мільйон 287 тисяч 685 гривень. Плануємо охопити 739 квадратних метрів, – розповіла заступниця міського голови-керуюча справами виконкому Тетяна Гич. – Планується ремонт двох входів до парку з вулиці Сковороди і праворуч.

410 тисяч 339 гривень 60 копійок із цієї суми передбачили за рахунок економії на капітальному ремонті водопровідних мереж на вулиці Каштанній (у межах вулиць Героїв Маріуполя та Рибальської). Ще 227 тисяч 345 гривень 40 копійок виділили за рахунок перевиконання плану доходів.

– Коли вперше приймалося це рішення, ми планували зробити там асфальт, але все ж перейшли на бруківку, – зазначив міський голова Переяслава Вячеслав Саулко. – Коли депутат Андрій Іващенко звернувся до мене щодо ремонту покриття на цій території, я підтримав його, бо це дуже важливе питання. На майданчиках біля ЦКМ проводиться більшість культурних заходів, там збирається багато людей, а головне – там гуляють діти. Хто був, той бачив, у якому стані покриття, там неможливо поставити стільчик, пройти, проїхати інвалідним чи дитячим візком, на це боляче дивитися. Доріжки, які пролягають до центральної площі, у напрямку бібліотеки й до будинку культури поки що, на жаль, залишаться без ремонту. Зараз облаштовуємо основні майданчики, де проводяться всі активності. Тому в терміновому порядку зібралися сьогодні, щоб якомога швидше розпочати ремонт, доки дозволяє погода.

Саулко додав, що роботи виконуватиме місцеве підприємство “Агрошляхбуд”.

Депутатка Людмила Шимченко дорікнула, що міська рада підготувала неякісну доповідь щодо цього питання: “Ми приходимо і нам як “кота у мішку” кинули зараз. Чому така доповідь? Вона повинна складатись із кількості плитки, її ціни, який вигляд воно все буде мати та чіткі фінанси. Коли ви викликаєте депутатський корпус, невже не можна підготуватися так, щоб питання відскакувало від зубів, щоб ми бачили, що є зацікавленість?”

Під час подальшого обговорення цього питання депутат Володимир Башмак пропонував зробити більший майданчик, покритий плиткою, саме для заходів, а не доріжки поблизу ЦКМ. Вячеслав Саулко відповів, що всі коригування виконуватимуть лише згідно з проєктом.

Депутатка Яна Поліч зауважила, що, коли приймали бюджет на 2024 рік, говорили про те, що всі надлишкові кошти спрямовуватимуть на ЗСУ: “Говорити про те, що у нас немає запитів від військових, – це дуже добре. Але коли до нас звернувся Андрій Іващенко про 100 квадратних метри плитки, ми його в цьому всі підтримали. А зараз ми робимо там майданчик у 250 квадратних метрів і заодно центральний вхід. Якщо зараз кудись висвітлять, нас винесуть звідси. Ми викидаємо 1 мільйон 300 гривень на плитку, яка нікому не потрібна”.

Вячеслав Саулко відповів на це так: “Це публічне місце, де постійно будуть збиратися люди. Воно повинно бути максимально якісним, красивим візуально і в той же час щоб не влазити у великі суми проєктів. Є єдина проблема – сьогодні там практично немає майданчика та асфальту, говоримо лише за цю частину, і це великий об’єм роботи. Ми рахуємо кожну копійку”.

Зрештою за це питання проголосували 18 депутатів.

Нагадаємо, що на попередній позачерговій сесії міськради Переяслава виділили 200 тисяч гривень на ремонт підвалу центральної аптеки. Деталі – тут.

Віталій Усик, Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору