ЖИТТЯ

Уночі 6 серпня росіяни атакували Київщину балістичними ракетами “Іскандер-М”

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 6 серпня російські війська атакували територію України чотирма балістичними ракетами “Іскандер-М” по Київщині, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 та 16-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО знищили дві балістичні ракети “Іскандер-М”, дві ракети Х-59 та 15 ударних БпЛА у Київській, Херсонській, Миколаївській та Хмельницькій областях. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що в регіоні по дронах та ракетах працювали сили ППО. Ворожі цілі збили. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допустили. Постраждалих немає. Зафіксували пошкодження багатоквартирного будинку, вибиті вікна на першому та другому поверсі, де розташовані нежитлові приміщення. На двох АЗС вибиті вікна та посічені фасади. У багатоповерховій будівлі з офісними приміщеннями вибиті двері, вікна та посічений фасад. Також вибуховою хвилею пошкодило будинок лісника. Пожежі на місцях падіння уламків відсутні.

У Київській міській адміністрації повідомили, що в столиці руйнувань не фіксували, інформації щодо постраждалих не надходило.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що ворог атакував Очаківську та Коблівську громади БпЛА. Внаслідок бойової роботи та падіння уламків виникло три пожежі на відкритих територіях, які оперативно ліквідували вогнеборці. Окрім того, в Очаківській громаді пошкоджено три приватні домоволодіння, а у Коблівській громаді уламки впали за межами території бази відпочинку, внаслідок чого вибуховою хвилею пошкоджено вікна підсобного приміщення та будівлі бази відпочинку. Постраждалих немає.

На Херсонщині ворог здійснив ракетну атаку по Бериславському району, повідимили у Херсонській ОВА. За результатами бойової роботи Сил протиповітряної оборони ракети знищили. Російські військові поцілили в об’єкт критичної інфраструктури та адмінбудівлю, житлові квартали населених пунктів області, зокрема 8 багатоповерхівок та 13 приватних будинків.

У Хмельницькій ОВА повідомили, що у області сили ППО збили 3 “шахеди”. Наразі інформації щодо пошкоджень критичної інфраструктури та постраждалих серед цивільного населення немає.

Нагадаємо, що уночі 5 серпня росіяни атакували Україну ударними дронами. Про наслідки читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору