ЖИТТЯ

Якими мають бути ідеальна жінка або чоловік? Інформатор запитав у жителів Переяслава про гендерні стереотипи

Як у Переяславі люди уявляють собі ідеальну жінку чи чоловіка? Поцікавились журналісти Інформатора.

У радянські часи жінці постійно вказували, якою вона має бути: красива дружина, турботлива мама, ще й працьовита домогосподарка. Тоталітарне суспільство зневажало та засуджувало дівчат, які були “не такими”. Не встигаєш зготувати їсти – погана господиня, а не вдається побудувати кар’єру – ледарка. Навіть після розпаду Союзу, а це понад 30 років, ці стереотипи збереглися та продовжують бути тягарем на плечах жінки, яка намагається підходити під “ідеал”.

Якщо ти народився чоловіком, це все одно не звільняє тебе від “правил”. Майже кожен бачив вірусні відео в ТікТок, де у дівчат запитують: “Яким має бути хлопець, щоб ви з ним зустрічались?”. Відповіді зазвичай такі: зарплата від 10 тисяч доларів, м’язистий, із широкими плечима та той, що не ниє. Отож, жінки та чоловіки однаково страждають від гендерних стереотипів, що заважають їм просто бути собою. Журналісти Інформатора запитали у переяславців, якими мають бути “ідеальні” жінки чи чоловіки.

Нагадаємо, раніше ми запитували у жителів Переяслава, що їх турбує. Відеосюжет – тут.

Дарія Сухотенко

Відео: Мар’яна Невертій

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору