ЖИТТЯ

“Асоціація Амбасадорок України” побувала у Переяславі: про що розповідали її представниці

У Переяславі провели зустріч із громадською організацією “Асоціація Амбасадорок України”. Про що говорили?

9 серпня у будівлі Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості відбулася зустріч всіх охочих із представницями “Асоціації Амбасадорок України” на тему “Відновлення для наснаження: підходи та інструменти до розбудови економічної спроможності жінок”. Про це повідомляє Інформатор.

ГО “Асоціація Амбасадорок України” – це команда однодумців-волонтерів, яка з 2021 року займається реалізацією соціальних проєктів та ініціатив з економічного наснаження жінок, зокрема із вразливих категорій населення: ВПО, жінки без фаху (завершеної шкільної освіти та фахової підготовки), жінки, які втратили економічну спроможність (базовий дохід, роботу чи бізнес) у зв’язку з війною.

Напрямки роботи організації: жіноче лідерство, соціальна інклюзія, інституційний розвиток, гуманітарне реагування, запобігання та протидія домашньому насильству, розширення прав та можливостей жінок, розвиток освітнього середовища. Місія організації – наснажувати жінок реалізовувати свій потенціал та бути економічно незалежними. А мета – сформувати суспільство, де всі жінки мають можливість розкрити власний потенціал та самореалізовуватись.

“Асоціація Амбасадорок України” проводить свою діяльність на місцевому рівні у Київській, Херсонській, Миколаївській та Харківській областях. За період роботи організації психологічними, освітніми, менторськими та гуманітарними послугами охопили понад 6 тисяч людей.

На зустріч зібралися працівники різних переяславських організацій, які працюють переважно із жінками та дітьми: центру соціальних служб, управління соціального захисту населення, центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції, ЦНАПу, відділу з питань фізичної культури молоді, спорту та охорони здоров’я.

Голова “Асоціації Амбасадорок України” Ольга Веселовська зазначила, що робота з економічного наснаження вирізняється системним підходом та включає програми психологічної підтримки та профорієнтації, освітній компонент, менторську підтримку, можливість долучитися до спільноти однодумців, тісну кооперацію з місцевими органами влади та бізнесом щодо стажування, працевлаштування та запуску власної справи. “Економічно наснажена жінка – це жінка, яка має можливість постійно розвивати та вдосконалювати свої знання, навички та вміння”, – додала Ольга.

Також розповіла про теорію змін, коли жінки, зокрема зі вразливих груп, є економічно наснаженими, а саме перебувають в дружньому середовищі, мають можливість вдосконалювати свої знання та навички, є фінансово незалежними, тобто працевлаштовані або займаються підприємницькою діяльністю, отримують економічні вигоди та контролюють їх. Таким чином структурні зміни в соціальних, економічних та інституційних системах, в яких діють жінки, стануть сталими, що забезпечить усунення перешкод для майбутніх поколінь та добробут нації в цілому.

Також на зібранні виступила менторка з кар’єрного розвитку Анна Радіоновська, яка розповіла про всі сторони працевлаштування, як та за якими принципами роботодавці шукають працівників та як варто проходити співбесіду з менеджером із персоналу. А менторка із самопрезентації Ксенія Макаревич розповіла про те, як правильно знайти та зарекомендувати себе у суспільстві.

Голова організації Ольга Веселовська (праворуч) розповіла про роботу та мету асоціації

На зустріч зібралися працівники різних організації, які працюють переважно із жінками та дітьми

Місія організації – наснажувати жінок реалізовувати свій потенціал та бути економічно незалежними

На зустріч прийшло кілька десятків жінок

“Асоціація Амбасадорок України” проводить свою діяльність у Київській, Херсонській, Миколаївській та Харківській областях

За період роботи організації психологічними, освітніми, менторськими та гуманітарними послугами охопили понад 6 тисяч людей

Нагадаємо, що нещодавно ми цікавились, як жителі Переяслава уявляють собі ідеальну жінку чи чоловіка. Відеосюжет – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору