ГРОШІ

Нацбанк до Дня Незалежності випускає банкноти з гаслом “Слава Україні! Героям Слава!”

Національний банк України випустив нові модифіковані банкноти. Який вигляд вони мають?

Національний банк до 33-ї річниці Незалежності України випустив модифіковані банкноти національної валюти, доповнивши їхній дизайн гаслом сучасної України – “Слава Україні! Героям Слава!”. Про це 9 серпня повідомили на сайті Нацбанку, передає Інформатор.

У повідомленні зазначили, що Національний банк у межах планового випуску поступово вводитиме в обіг модифіковані банкноти: з 8 серпня – номіналами 500 та 1000 гривень; із 23 серпня – номіналом 50 гривень; у наступних роках – номіналами 20, 100 та 200 гривень. Їх випускатимуть у межах планового випуску на заміну зношених та пошкоджених банкнот для забезпечення готівкового обігу.

“Модифіковані банкноти як законний платіжний засіб перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами відповідних номіналів попередніх років випуску та обов’язкові до приймання за їх номінальною вартістю. Поступово вони замінюватимуть в обігу банкноти зразків 2014-2019 років, які мають ознаки зношення”, – зазначили у НБУ.

У правій верхній частині на зворотному боці модифікованих банкнот розміщене патріотичне гасло: “Слава Україні! Героям Слава!”. Всі інші елементи дизайну та захисту модифікованих банкнот відповідають банкнотам номіналами 500 гривень зразка 2015 року, 1 000 гривень зразка 2019 року та 50 гривень зразка 2019 року.

Нагадаємо, що у 2024 році смертність в Україні утричі перевищує народжуваність. Яка ситуація на Переяславщині, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору