Переяслав Перейти на сайт

Масштабна повітряна атака в ніч на 11 серпня: на Київщині є загиблі

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 11 серпня росіяни атакували територію України 4-ма балістичними ракетами KN-23 та 57-ма ударними БпЛА типу “Shahed”. Також окупанти завдали удару по місту Покровськ на Донеччині імовірно з реактивної артилерії. Сили ППО знищили 53 ворожі БпЛА у Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Київській, Запорізькій, Сумській, Рівненській та Черкаській областях. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що цієї ночі ворог атакував область ракетами та ударними дронами. Тривога тривала майже 8 годин. В регіоні працювали сили ППО та є збиті цілі. Прямих влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. В Броварському районі внаслідок атаки ворога загинули 4-річна дитина та її батько. Ще трьох людей, у тому числі 12-річного хлопчика, у постраждалих забої та садна тулуба, голови, кінцівок та переломи. Всім надається необхідна медична допомога. В результаті падіння уламків ворожих цілей в 2 районах області 2 приватні будинки знищено, ще 6 пошкоджено. Також пошкоджено 4 автомобілі.

У Черкаській ОВА повідомили, що силами ППО було уражено 6 БпЛА противника в межах області.

Цієї ночі ППО знищила на Вінниччині сім БпЛА. Як повідомили в ОВА, інформація про постраждалих, пошкодження та руйнування не надходила.

У Сумській ОВА зазначили, що вночі та зранку росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 34 вибухи. Обстрілів зазнали Сумська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Глухівська, Есманьська громади.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області. Надійшло 10 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок ракетного обстрілу у селі Золочів горів дах 2-поверхової адміністративної будівлі. Також пошкоджено 8 приватних домоволодінь та енергомережі. У Куп`янському районі під час обстрілу з РСЗВ загинув 87-річний чоловік, а внаслідок артобстрілу горіли приватні будинки та 2 виробничі приміщення. Також у результаті удару FPV-дроном було пошкоджено автомобіль.

На Дніпропетровщині вночі від російських атак потерпала Нікопольщина. Район зазнав ударів артилерією і дронами-камікадзе, розповів голова ОВА Сергій Лисак. Дісталося Нікополю, Марганецькій, Покровській та Мирівській громадам. Пошкоджені майже десяток сонячних панелей, дві господарські споруди та понівечений мікроавтобус. Загиблих й постраждалих немає.

Нагадаємо, що уночі 9 серпня росіяни атакували Україну 27 “шахедами”. Детальніше – тут.

Фото: Київська обласна прокуратора 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.