ЖИТТЯ

Juk Store вирвав нічию у матчі з Farmer’s food і зберіг мінімальні шанси на медалі: огляд 17 туру “Ліги дворів”

“Ліга дворів” сягнула своєї кульмінації. Хто які шанси на медалі має перед останнім туром?

У неділю, 11 серпня, відбувся 17 тур чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 5х5 “Ліга дворів”. У ньому Juk Store та Farmer’s food влаштували дуже цікаве протистояння, яке завершилось нічиєю 3:3, а також вперше у сезоні команда з умовно нижньої п’ятірки перемогла фаворита. Інформатор розповідає деталі.

У цьому турі не зіграли аж два матчі: переяславські “Бурти” припинили участь у турнірі, а “Кристал” (Мала Каратуль, Ташанська ТГ) не зібрався на гру із BOSS (Переяслав). Таким чином Вовчків (Переяславська ТГ) та BOSS отримали технічні перемоги. Для вовчківчан вона стала вирішальною у боротьбі за чемпіонство – із 44 очками вони стали недосяжними для конкурентів. BOSS же зараз має 37 очок – стільки ж, як Farmer’s food (Переяслав), який наразі розміщується на другій позиції, лише тому що у першому турі обіграв BOSS 3:2. Наступної неділі саме ці дві команди розіграють в особистій зустрічі “срібло”.

Farmer’s food міг би підходити до вирішального матчу у кращому турнірному становищі, але йому не вдалося втримати перевагу над переяславським Juk Store. На останніх хвилинах Владислав Столяренко зробив рахунок 3:3 і залишив для своєї команди принаймні теоретичні шанси на “бронзу”. У “жуків” 35 очок, як і у Мирного (Вороньківська ТГ), який впорався із Циблями у перенесеній грі 9 туру – 6:2, проте неочікувано програв Ratybor (Переяслав) у календарному матчі 17 туру – 2:4.

Якщо в останньому турі Juk Store обіграє Вовчків, якому вже нічого не потрібно, Мирне переможе “Кристал”, а BOSS та Farmer’s food зіграють внічию, то всі чотири претенденти на медалі завершать турнір із 38 очками. У такому випадку потрібно буде рахувати очки у матчах лише між цими командами. У Farmer’s food їх буде 11, у Мирного – 10, у BOSS – 8, а у Juk Store – 4. Взагалі у “жуків” найменше шансів на медалі. Здобути “бронзу” вони можуть, лише якщо обіграють Вовчків, Мирне не виграє у “Кристала”, а BOSS програє Farmer’s food (тільки із BOSS у “жуків” краща ситуація в особистих зустрічах).

Мирному не варто вболівати за нічию у матчі BOSS – Farmer’s food, якщо Juk Store програє Вовчкову. У такому випадку саме Мирне стане третім зайвим, а Farmer’s food та BOSS заберуть друге та третє місця відповідно. У будь-якому разі мирняни більше, аніж на “бронзу”, сподіватися не можуть. Їм потрібно, щоб у центральному матчі останнього туру визначився переможець. Тоді у випадку своєї звитяги вони точно стануть третіми, як би не зіграв Juk Store.

У нижній частині турнірної таблиці все не так заплутано, але цікаво. Ratybor став першим у цьому сезоні (не виключено, що єдиним), хто зумів обіграти команду із верхньої п’ятірки. До цього він вже відбирав очки у Juk Store та Farmer’s food, проте тоді були нічиї 3:3 та 2:2. Тепер у останньому турі Ratybor (14 очок) зможе поборотися із Циблями (Циблівська ТГ), у яких 17 очок, за шосте місце. У першому турі їхній матч завершився із рахунком 6:5 на користь Цибель. Тож зрозуміло, що Ratybor повинен перемагати із більшою перевагою. Циблівчани ж цієї неділі перемогли Велику Каратуль (Переяславська ТГ) 5:3. Великокаратульці із 4 очками замикають турнірну таблицю, їх випереджають “Кристал” та “Бурти”, у яких по 11 очок.

Трансляції матчів 17 туру



Нагадаємо, що 2 серпня завершився чемпіонат Переяславщини з мініфутболу 8х8 серед гравців віком від 35 років. Результати – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору