ЖИТТЯ

Україна здобула на Олімпіаді три золоті, п’ять срібних та чотири бронзові медалі

Завершились Олімпійські ігри в Парижі. Які нагороди везуть додому українці?

11 серпня завершилися Олімпійські ігри-2024 у Парижі (Франція). Вони тривали із 26 липня. Розіграли 329 комплектів медалей у 32 видах спорту. Україна здобула три золоті, п’ять срібних та чотири бронзові медалі й посіла 22-ге загальнокомандне місце. Очолила ж рейтинг збірна США, яка виграла 40 золотих, 44 срібні та 42 бронзові медалі. Про це повідомляє Інформатор.

Три золоті нагороди, здобуті у Парижі, – найкращий результат України за 12 років на Іграх. За обидві попередні Олімпіади українці сумарно здобули таку ж кількість нагород: дві – у Ріо-2016 та одну в Токіо-2020. Цьогоріч “золото” завоювали Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Олександр Хижняк (бокс, до 80 кілограмів), жіноча збірна з фехтування на шаблях (Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук, Юлія Бакастова).

“Срібло” привезуть до України Сергій Куліш (кульова стрільба), Ілля Ковтун (спортивна гімнастика), Людмила Лузан, Анастасія Рибачок (веслування на каное), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба до 67 кг), Ірина Коляденко (вільна боротьба до 62 кг). “Бронза” – в активі Ольги Харлан (фехтування, шабля), Ірини Геращенко (стрибки у висоту), Михайла Кохана (легка атлетика, метання молота) і Жана Беленюка (греко-римська боротьба до 87 кг).

Загалом Україну на Олімпійських іграх-2024 представляли 140 спортсменів у 23-х видах спорту.

Нагадаємо, що 2 серпня завершився чемпіонат Переяславщини з мініфутболу 8х8 серед гравців віком від 35 років. Результати – тут.

На фото: Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору