ЖИТТЯ

Відключень світла можна уникнути до середини жовтня, якщо не буде нових атак на енергооб’єкти – ДТЕК

Відключення світла можна буде уникнути до середини жовтня. Деталі розповіли у ДТЕК.

Зараз стабілізаційні графіки не застосовують, це сталось завдяки частковому відновленню генерації, до того ж температура повітря знизилася. Так може тривати до середини жовтня, якщо не буде нових атак на об’єкти енергетичної інфраструктури чи аномальної спеки. Про це 12 серпня повідомили у ДТЕК, передає Інформатор.

Із настанням холоду навантаження на систему збільшиться: люди почнуть користуватися електроопаленням і будуть більше вмикати світло ввечері, бо взимку темніє раніше. Тоді “Укренерго” почне вводити обмеження, тому графіки можуть повернути.

Окрім того, ДТЕК пояснив, що ситуація все ще складна, бо енергосистема втратила близько 9 ГВт потужностей під час російських атак. Швидко відновити все неможливо, тому світло можуть вимикати до кінця наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, що Данило Гетманцев хоче підвищити податки для провайдерів інтернету у 7 разів. До чого це може призвести, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору