ЖИТТЯ

Як виступили студенти та випускники університету Переяслава на Олімпіаді-2024

Олімпійська збірна України завершила виступи на Іграх-2024. До команди входило 8 студентів та випускників переяславського університету.

У неділю, 11 серпня, завершилися Олімпійські ігри, які тривали в Парижі (Франція) із 26 липня. Цьогоріч до української Олімпійської збірної увійшли 8 представників факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі: борчині вільного стилю Аліна Грушина-Акобія та Тетяна Сова-Ріжко, боксер Дмитро Ловчинський, плавець Владислав Бухов, футболісти Ілля Крупський, Кирило Сігеєв, Дмитро Криськів та Максим Брагару. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Бронзова медалістка чемпіонату світу-2023 Аліна Грушина-Акобія змагалась у ваговій категорії до 57 кг. Свій виступ у Парижі розпочала з боротьби з представницею Польщі Анастасією Лисак, вирвала перемогу з рахунком 16:13. У 1/4 фіналу Аліна змагалась з олімпійською чемпіонкою Ріо-2016 Хелен Маруліс із США. Бій завершився поразкою українки 4:7.

Тетяна Сова-Ріжко, яка змагалася у ваговій категорії до 68 кг, зазнала поразки у 1/8 фіналу від представниці Індії Ніші Ніші.

Олімпський дебютант Дмитро Ловчинський в 1/8 фіналу у ваговій категорії понад 92 кг бився з австралійцем Теремоаною Жуніором, який минулого року виграв “золото” Тихоокеанських ігор з боксу. Бій закінчився перемогою представника Австралії у першому раунді нокаутом.

Владислав Бухов у шостий змагальний день подолав кваліфікацію на 50-метрівці вільним стилем з часом 21,89 секунди та став 11-м з 16-ти найкращих плавців у кваліфікації. Але до фіналу він не потрапив – фінішував сьомим у півфінальному запливі, подолавши дистанцію за 21,76 секунди. Показав загалом одинадцятий результат у півфіналі, що не дозволило йому продовжити боротьбу за Олімпійські медалі.

Українці вперше брали участь у змаганнях з футболу на Олімпіаді. До команди увійшли студенти третього курсу Ілля Крупський, Кирило Сігеєв та випускники Дмитро Криськів та Максим Брагару. Збірна України з футболу не змогла подолати груповий етап, посівши третє місце. Вона програла Іраку 1:2, виграла у Марокко 2:1, а в останньому турі поступилася Аргентині 0:2.

Нагадаємо, що Україна здобула на Олімпіаді три золоті, п’ять срібних та чотири бронзові медалі. Хто саме, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору