ЖИТТЯ

Бійці ДФТГ №2 Переяслава вдруге за останній час збили ворожий дрон

Бійці Добровольчого формування Переяславської громади нещодавно збили ворожий дрон. Їх відзначили подяками.

Під час нещодавньої атаки, яку російські війська завдали по Київщині, бійці підрозділу Добровольчого формування №2 Переяславської громади вдруге за останній час знищили ворожий дрон Shahed. 14 серпня їх нагороджували в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Про це повідомили на сайті вишу, передає Інформатор.

Під час зібрання командир ДФТГ №2 Олег Ворошиловський зазначив, що Степан “Квадрат” Луковенко однієї з ночей збив “шахеда”, влучивши пострілом у його батарейний блок. Тож його нагородив подякою за оборону повітряного простору держави, щоденну службу, приклад самовідданого служіння Батьківщині та зміцнення її обороноздатності начальник відділу логістики, заступник командира однієї з частин 118-ї окремої бригади територіальної оборони Віталій Яковчук.

Такими ж подяками відзначили групу добровольців на чолі із випускником університету Валерієм Новородовським. Вони невдовзі знайшли рештки дрона-камікадзе, зберігши при транспортуванні блоки управління та всього цінного, що може надалі стати в нагоді для розшифрування й знешкодження таких дронів.

Очільник ГО “Ветеранів Афганістану воїнів-інтернаціоналістів міста Переяслава” Олександр Цибенога за представленням цієї організації з приписом “за стійкість та мужність, зразкове виконання службового обов’язку, виявлене при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час виконання бойових завдань у складі територіальної оборони міста Переяслав” нагородив медаллю “За оборону рідної держави” добровольця Олександра Дорошенка.

Ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі, заступник начальника ДФТГ №2 Віталій Коцур нагородив цивільною університетською відзнакою “Орден Григорія Сковороди” бійців Олександра Молоткіна, Софію Горобченко, Олександра Палатного та друга формування, депутата Київської обласної ради Віктора Шеремету.

Нагадаємо, що 15 серпня російські війська атакували територію України 3-ма ракетами Х-59 та 29-ма БпЛА типу Shahed. Про наслідки – тут.

Фото: сайт УГСП

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору