ЖИТТЯ

У Переяславі відкрили простір для дітей із родин соціально-вразливих категорій: ним можна скористатися безкоштовно

На базі Центру соціальних служб відкрили дитячий простір для родин соціально-вразливих категорій. Який він?

16 серпня відбулося відкриття дитячого простору на базі Центру соціальних служб Переяславської міської ради. Це стало можливим завдяки благодійному фонду “Рокада” та Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців. Простір створили для дітей з родин соціально-вразливих категорій. Про це повідомляє Інформатор.

Робота над проєктом почалась ще у квітні цього року, коли БФ “Рокада” запропонував Центру створити дитячий простір. На той час у громаді вже налічувалось 4 тисячі внутрішньо переміщених осіб, тому була нагальною потреба знайти місце, де можна залишити діток, поки їхні батьки працюють із соціальними працівниками. У Переяславі є приватні простори, але люди вразливих категорій дуже часто не мають змоги заплатити. Так прийняли рішення створити простір, де батьки зможуть безоплатно залишити дитину та зайнятися своїми справами. На місці працює психолог, який слідкує за дітками та безкоштовно надає психологічні консультації.

– Ми раді тому, що почали співпрацю з Благодійним фондом “Рокада”, вони допомогли нам вийти на партнерів, які допомагають з вирішенням важливих питань, – сказала директорка Центру соціальних служб Юлія Лялька. – З початком війни у соціальній сфері змінилися отримувачі послуг – тепер значна частина це родини ВПО та загиблих захисників. Всі родини вразливих категорій, які приходять за нашими послугами, можуть безкоштовно скористатися цим простором. Локація розташована зручно, у самому центрі міста. Поблизу розташовані всі потрібні установи – Служба у справах дітей, Управління соціального захисту населення, Центр зайнятості та міська рада. Дякуємо міській раді, яка ввела до нашого штабу психолога.

Сергій Рева, радник з питань довгострокових рішень київського польового офісу УВКБ ООН в Україні, додав: “Буквально вчора було відкриття дитячого садочку в Ірпені, де наша організація надавала матеріали. А сьогодні я радий бути тут і бачити успішні результати нашої роботи та щасливі дитячі очі”.

Дитячий простір працює з понеділка по п’ятницю із 8:00 до 17:00 для дітей із родин соціально-вразливих категорій, які можуть самостійно обходитися без маминої підтримки та комунікувати з іншими дітьми. Тут планують проводити майстер-класи, групові заняття для діток кілька разів на місяць. Простір облаштували всім необхідним – різноманітними іграшками, зручними меблями та технікою.

16 серпня відбулося відкриття дитячого простору на базі Центру соціальних служб Переяславської міської ради

Директорка Центру соціальних служб Юлія Лялька

Дитячий простір відкрили за підтримки Благодійного фонду “Рокада” та УВКБ ООН

Сергій Рева, радник з питань довгострокових рішень київського польового офісу УВКБ ООН в Україні

Планують проводити майстер-класи, групові заняття для діток кілька разів на місяць

Всі родини вразливих категорій, які приходять за соціальними послугами, можуть безкоштовно скористатися простором

Простір облаштували всім необхідним – різноманітними іграшками, зручними меблями та технікою

На місці працює психолог, який слідкує за дітками та безкоштовно надає психологічну консультацію

Нагадаємо, що 15 серпня у Переяславі відкрили виставку “Дніпро Ревучий”. Як це було, дізнавайтесь тут.

Дарія Сухотенко

Фото: Дмитро Кусай, надані БФ “Рокада” та УВКБ ООН

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору