ЖИТТЯ

Росіяни атакували Київщину ударними дронами п’яту ніч поспіль, а у Сумах був приліт ракети “Іскандер-К”

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Вночі 17 серпня російські війська завдали удару крилатою ракетою “Іскандер-К” по місту Суми та 14-ма ударними БПЛА типу Shahed. Усі 14 “шахедів” збили сили ППО у Миколаївській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Київській областях. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що ворог атакував область ударними дронами вже п’яту ніч поспіль. Цієї ночі тривога оголошувалася тричі. Сили ППО збили всі ворожі цілі. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає, постраждалих також. Внаслідок падіння уламків сталося загорання лісової підстилки, пожежу ліквідували. Також пошкоджена покрівля одного приватного будинку. Падіння уламків збитих цілей фіксують поза межами населених пунктів.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що вночі сили та засоби протиповітряної оборони на Миколаївщині знищили один БпЛА типу Shahed.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що цієї ночі оборонці неба знищили над областю 2 “шахеди”. Вночі та на ранок агресор атакував Нікопольщину з артилерії та скидав боєприпаси з БпЛА. Минулося без загиблих та постраждалих.

У Сумах цивільна інфраструктура зазнала ворожого ракетного удару. Постраждали щонайменше дві людини. Через обстріл загорілись 10 автомобілів, що були на стоянці поряд з багатоповерховими житловими будинками, пожежу ліквідували. Окрім цього, вибуховою хвилею вибиті вікна, пошкоджені фасади житлових будинків та інших приміщень.

Нагадаємо, що 16 серпня росіяни атакували територію України 3-ма балістичними ракетами “Іскандер-М”, 3-ма ударними БпЛА та 2-ма безпілотниками невстановленого типу. Про наслідки – тут.

Фото: Олексій Дрозденко/Сумська МВА, ДСНС Сумщини 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору