ЖИТТЯ

Росіяни атакували Київ балістичними та крилатими ракетами, а також ударними дронами: які наслідки

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині?

Вночі 18 серпня російські війська атакували територію України однією балістичною ракетою “Іскандер-М”, 2-ма балістичними ракетами KN-23, 3-ма крилатими (тип уточнюється) та 2-ма керованими авіаційними ракетами Х-59, а також 8-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО знищили 13 повітряних цілей (2 балістичні ракети KN-23, 3 крилаті ракети та 8 ударних БПЛА) у межах Київської, Сумської та Полтавської областей. Решта ракет, які не потрапили до статистики збитих, не досягли бажаних цілей. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що столицю атакували балістичними та крилатими ракетами. Після тривалих складних маневрів територією кількох областей ракети намагалися вразити цілі з південного напрямку. ППО збила усі ворожі цілі. Наразі руйнувань та постраждалих не зафіксували. Окрім цього, у бік Києва заходили кілька ударних БпЛА, але їх збили далеко за межами міста.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що в області сили ППО працювали по ракетах, є збиті цілі. Влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури, а також постраждалих немає. Внаслідок падіння уламків у одній з громад на території трьох садових товариств фіксують руйнації та пошкодження приватних будинків. Є інформація про руйнування двох та пошкодження 16 будинків: вибиті вікна, пошкоджені фасади та дахи. Уламками пошкоджені 4 автомобілі, паркани та лінії електропередач. В одному із садових товариств ліквідували пожежу трав’яного настилу. Робота з фіксації наслідків триває.

Нагадаємо, що вночі 17 серпня росіяни атакували Київщину ударними дронами, а у Сумах був приліт ракети “Іскандер-К”. Про наслідки – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору