ЖИТТЯ

Через спеку в Україні повертають графіки стабілізаційних відключень електроенергії: коли не буде світла

Графіки стабілізаційних відключень електроенергії знову вводять через спеку. Поки що – лише у вечірні години.

В Україні з понеділка, 19 серпня, через спеку знову повертають графіки відключень світла. У вечірні години – із 17:00 до 21:00 – буде застосована одна черга. Про це 18 серпня в ефірі телемарафону заявив голова “Укренерго” Володимир Кудрицький, повідомляє Інформатор.

“Ми вважаємо, що наступний тиждень, саме робочі дні з понеділка по п’ятницю, буде збільшене навантаження на енергосистему”, – повідомив Кудрицький. За його словами, традиційно у вихідні дні споживання спадає, і субота та неділя “обіцяють бути все-таки легшими”.

“Поки що ми бачимо досить детальний прогноз на завтрашній день (19 серпня – ред.). Дійсно, той дефіцит, який ми бачимо на вечір, його, на жаль, не можна перекрити ні збільшеним виробництвом, наприклад, на гідроелектростанціях, ні додатковими обсягами аварійної допомоги з Європи, і тому змушені вдаватися до відключень споживачів”, – сказав голова “Укренерго”.

Зазначимо, що графіки відключень електроенергії в Україні не застосовувалися із 30 липня після того, як вийшли з ремонту два блоки АЕС та спала спека. Найбільший час відключень був у липні, коли в Україні температура піднялася до 40 градусів.

Жителі Переяславщини можуть дізнатися, коли у них не буде світла, на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі. Перейшовши за цим посиланням, потрібно ввести свою адресу. Темно сіра комірка у графіку означає, що світла у цей час не буде, сіра – можливі відключення, біла – світло буде.

Нагадаємо, що 19 серпня у Переяславі також прогнозують планові відключення елекроенергії. Перелік вулиць – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору