ЖИТТЯ

У “Лізі дворів” медалісти визначилися за додатковими показниками: не пощастило Мирному

Завершилася “Ліга дворів”. Медалісти визначилися за додатковими показниками.

18 серпня завершився чемпіонат Переяславщини з мініфутболу 5х5 “Ліга дворів”. У останньому турі визначилися “срібний” та “бронзовий” призери, а також найкраща команда нижньої п’ятірки турнірної таблиці. Інформатор розповідає деталі.

Першими на майданчик у Великій Каратулі вийшли переяславський Ratybor та Циблі (Циблівська ТГ). Перед цим матчем переяславці відставали від свого суперника на 3 очки, але у випадку перемоги з різницею у понад 2 м’ячі саме вони опинялися на шостому місці замість циблівчан. Напруженої боротьби не вийшло – Ratybor зім’яв суперника 8:0, неначе він взагалі йому не рівня, хоча у підсумку обидві команда й набрали однакову кількість очок. Все ж якби Ratybor був стабільнішим, то міг би бути значно ближчим до верхньої п’ятірки.

Після цього настала черга претендентів на медалі. Мирному (Вороньківська ТГ), щоб сподіватися на “бронзу”, потрібно було перемагати “Кристал” (Мала Каратуль, Ташанська ТГ). Мирняни впоралися спокійно – 9:0. Але навіть ця перемога ще нічого їм не гарантувала. Необхідно було, щоб у наступному поєдинку переяславські BOSS та Farmer’s food не зіграли внічию.

Центральний матч вирішального туру та й, вочевидь, усього турніру виправдав очікування. Лише у прямому ефірі на Youtube-каналі Інформатора його постійно одночасно дивилися понад 35 людей – для нашого футболу це багато. Переможець точно ставав “срібним” призером, у разі нічиєї “срібло” забирав Farmer’s food, бо у нього найкраща статистика особистих зустрічей серед усіх чотирьох претендентів на медалі. Зрештою, “фермери” відкрили рахунок у першому таймі. Проте у другому BOSS перевернув гру із ніг на голову, повівши 2:1. На останніх хвилинах Farmer’s food все ж зумів відігратися, тож до фінального свитка точилася напружена боротьба, де команди відповідали атакою на атаку. Програти й залишитися ні з чим міг будь-хто. Втім нічийний результат все ж, певно, був найбільш справедливим.

Таким чином Farmer’s food із 38 очками забезпечив собі друге місце. У BOSS та Мирного також було по 38 очок. 35 залишалося у переяславського JukStore, який мав закривати турнір матчем із чемпіоном Вовчковом (Переяславська ТГ). Перемога все одно не дозволяла “жукам” зачепитися за медалі, але від результату залежало, хто стане третім: BOSS чи Мирне. Якщо Juk Store перемагає, у чотирьох команд було би по 38 очок. Тож у мінітурнірі за особистими зустрічами вони б розмістилися у такому порядку: Farmer’s food – 11 очок, Мирне – 10, BOSS – 8, Juk Store – 4. Якщо ж “жуки” не вигравали, то по 38 очок лишалося у трьох команд, які б розмістилися так: Farmer’s food – 7, BOSS – 5, Мирне – 4. Тобто BOSS у цьому матчі вболівав за Вовчків, а Мирне – за Juk Store.

Все ж Вовчків завершив турнір на мажорній ноті, переконливо розібравшись із Juk Store – 10:4. BOSS забрав “бронзу”. А Мирному варто нарікати на себе тижневої давності, коли воно поступилося Ratybor 2:5, – там медалі і загубилися.

Підсумкова турнірна таблиця така:

  1. Вовчків – 47 очок
  2. Farmer’s food – 38
  3. BOSS – 38
  4. Мирне – 38
  5. Juk Store – 35
  6. Ratybor – 17
  7. Циблі – 17
  8. “Кристал” – 11
  9. “Бурти” – 11
  10. Велика Каратуль – 7




Після матчів було нагородження, у якому взяли участь організатор турніру Ілля Цапук, голова федерації футболу Переяславщини Владислав Столяренко, міський голова Переяслава Вячеслав Саулко та староста Великокаратульського старостинського округу Валентина Зінченко. Окрім найкращих команд, відзначили і найкращих гравців. Найкращим футболістом турніру самі учасники змагань визнали Максима Федоренка із Вовчкова, найкращим голкіпером – Данила Попова із Ratybor. Найкращим бомбардиром став Микола Мельник із Мирного, а найкращим асистентом (не враховуючи Федоренка) – Олександр Погодін із BOSS. Окрім грамот та пам’ятних призів, вони отримали подарунки від партнерів турніру – магазинів DenRoy та Juk Store.

Нагадаємо, що 2 серпня завершився чемпіонат Переяславщини з мініфутболу 8х8 серед гравців віком від 35 років. Результати – тут.

Віталій Усик

Фото: Сергій Коваленко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору