Переяслав Перейти на сайт

На 20 гривень подорожчає навчання у художній школі Переяслава, у мистецькій – без змін

Затвердили розміри щомісячної плати у мистецьких школах Переяслава. Чи змінилися вони, порівняно з минулорічними?

20 серпня на засіданні виконкому міськради Переяслава затвердили розміри щомісячної плати за навчання у мистецьких школах громади із 1 вересня. Порівняно з минулим навчальним роком, на 20 гривень подорожчали заняття у художній школі – зі 160 до 180. Про це повідомляє Інформатор.

Під час обговорення цього питання член виконкому Анатолій Фесенко поцікавився, як змінилася плата, порівняно з минулим роком. Заступниця міського голови Оксана Степаненко, яка доповідала, сказала, що подорожчали лише заняття у художній школі, все інше – без змін. Фесенко запропонував взагалі не підвищувати плату, мовляв, міська рада зможе підтримати заклади бюджетними коштами в разі чого. Степаненко апелювала, що зараз стає все більше дітей із пільгових категорій, тому це підвищення необхідне. Тож пропозицію від міської ради виконкомівці підтримали.

ПЕРЕЯСЛАВСЬКА МИСТЕЦЬКА ШКОЛА ІМЕНІ ПАВЛА СЕНИЦІ

Відділ “Музичне мистецтво естради”

ПЕРЕЯСЛАВСЬКА ХУДОЖНЯ ШКОЛА

Однак на 100 відсотків від сплати звільняються:

Також повністю звільняються від сплати діти військовослужбовців дійсної служби, які загинули або зникли безвісти при виконанні службових обов’язків, або стали інвалідами І чи ІІ групи. Також на період воєнного стану за навчання можуть не платити переселенці.

На 50 відсотків звільняються від сплати:

Якщо учень одночасно навчається на двох музичних інструментах, то вносить повну плату за один (дорожчий) і 50-відсоткову – за інший.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому продовжили угоди з перевізником, який надає послуги на двох автобусних маршрутах у Переяславі. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.