ЖИТТЯ

Уночі 20 серпня росіяни атакували дронами та ракетами 9 областей України: ППО працювала і на Київщині

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 20 серпня російські війська атакували територію України двома балістичними ракетами “Іскандер-М”/KN-23, крилатою ракетою “Іскандер-К”, керованими авіаційними ракетами Х-59, а також 26-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО знищили 28 повітряних цілей: одну ракету “Іскандер-К”, дві ракети Х-59 та 25 ударних БпЛА у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що окупанти атакували столицю ударними БпЛА, їх знищили сили ППО. А зранку повітряну тривогу оголосили через загрозу застосування крилатих ракет на кшталт Іскандер-К. Сили ППО знищили ракети ще на підступах до міста. За попередньою інформацією, в Києві без руйнувань та постраждалих.

У Київській ОВА повідомили, що вночі та зранку ворог намагався атакувати Київщину за допомогою ударних дронів та ракет. Цілі збили сили ППО. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури, а також постраждалих не було. Внаслідок падіння уламків збитих цілей наразі зафіксували пошкодження 4 приватних будинків та господарчої будівлі в одному з населених пунктів області. У будинках вибиті вікна та двері, пошкоджені стіни, посічені фасади. Крім того, в одному з районів виникло займання трав’яного настилу, пожежу ліквідували.

У Миколаївській ОВА повідомили, що уночі сили ППО на Миколаївщині знищили п’ять БпЛА типу Shahed-136/131.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що цієї ночі над областю знищили дві крилаті ракети та два БпЛА противника.

Уночі на Сумщині ворог завдав ракетного удару по об’єктах енергетики Глухівської громади. Внаслідок ворожої атаки без електропостачання залишились 72 населені пункти, понад 18,5 тисячі абонентів. Зараз ведуть аварійно-відновлювальні роботи, частково відновили електропостачання.

У Чернігівській ОВА повідомили, що ворог з дрону влучив у приміщення старостату села Грем’ячі Новгород-Сіверської ТГ. Внаслідок влучання згорів дах будівлі, пожежу локалізували. Попередньо, без постраждалих.

У Вінницькій міській раді повідомили, що на Вінниччину зайшло 12 ворожих дронів. Сили ППО збили 10. Без постраждалих та пошкоджень.

У Кіровоградській ОВА повідомили, що в області всі ворожі цілі збили. В одній з громад Олександрійського району уламками збитого дрона пошкоджено кілька покрівель, вікон, парканів приватних домоволодінь, зачепило й два автомобілі. Постраждалих немає.

У Херсонській ОВА повідомили, що під час нічної дронової атаки над територією області знищили 2 Shahed-131/136.

Нагадаємо, що уночі 19 серпня росіяни атакували Україну 11 дронами. Про наслідки – тут.

Фото: поліція Київщини

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору