Переяслав Перейти на сайт

За скільки можна зібрати дитину до школи на базарі у Переяславі

На базарі у Переяславі вже з’явилися намети з усім необхідним для навчального року. Скільки коштуватиме зібрати дитину до школи?

В очікуванні нового навчального року базарні ряди на вулиці Шкільній у Переяславі 18 серпня поповнюються канцелярським приладдям, шкільною формою та рюкзаками. Скільки коштує зібрати дитину до школи цього року, розповість Інформатор.

Ціни на канцелярське приладдя суттєво різняться в залежності від якості та зовнішнього вигляду, розповіла продавчиня. Наприклад, зошит на 12 аркушів з простою обкладинкою коштуватиме 5-6 гривень, а з яскравою – вдвічі дорожче, 9-10 гривень. На інші зошити ціни такі:

На базарі був великий вибір пеналів на будь-який бюджет: звичайні тканинні – по 50-60 гривень, а з міцної тканини та візерунками – до 240 гривень. “Раніше найбільше купували такі, як книжечка, зараз обирають косметичкою з двома відділеннями. Все ж пенал-книжка займає багато місця на парті, поки дістанеш все з резиночок…”, – сказала продавчиня.

Зошит на 12 аркушів з простою обкладинкою коштуватиме 5-6 гривень, а з яскравою вдвічі дорожче

На базарі був великий вибір пеналів на будь-який бюджет

Збираючи дитину до школи, не варто забувати і про знаряддя для творчості. У списках канцелярії для школи є двосторонній кольоровий папір, тут він коштує 35-40 гривень. Інше має такі ціни:

Мабуть, найважче обрати щоденник. На базарі представлені різноманітні варіанти – патріотичні або з тваринками. Для когось це засіб комунікації між школою та батьками, а для когось – лише місце для зауважень та “червоної ручки”. Новинкою на ринку є щоденник зі шкірозамінника – їх продають по 170 гривень. На звичайні з твердою обкладинкою ціни стартують від 40 гривень.

Збираючи дитину до школи, не варто забувати і про знаряддя для творчості

На звичайні щоденники з твердою обкладинкою ціни стартують від 40 гривень

“На перший погляд, може здатися, що ціни немаленькі. Але я беру лише якісну українську продукцію, на кожен товар знайдеться свій покупець. Та загалом ціни не набагато виросли з минулого року”, – розповідає продавчиня. Інше канцелярське приладдя коштує так:

На базарі можна було знайти лише 2-3 намети з рюкзаками. Ціни на них починаються від 500 гривень і сягають 3 тисяч гривень. Продавці розповіли, що поки покупців не було, мабуть, замовляли в інтернеті або у великих магазинах: “Насправді, ціни на рюкзаки не дуже змінились, а от з асортиментом – біда. Вибору майже немає. З початком війни не зрозуміло, коли і як дітки будуть вчитися”.

На базарі можна знайти лише 2-3 намети із рюкзаками

Продавці розповідають, що з асортиментом рюкзаків – біда

Такий мінімальний набір канцелярських приладь разом з рюкзаком обійдеться цьогоріч майже у 1500 гривень. Варто враховувати, що для дітей, які навчаються у молодших класах, також доведеться купувати фломастери, пластилін, клей та інші дрібниці. Натомість старшокласникам треба буде запастися атласами, контурними картами, наборами для креслення тощо.

Нагадаємо, що з 1 вересня навчання у художній школі Переяслава подорожчає на 20 гривень за місяць. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.