ЖИТТЯ

Масштабна атака вночі 21 серпня: повітряна тривога на Київщині тривала понад 9 годин

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 21 серпня російські війська атакували територію України двома балістичними ракетами “Іскандер-М”/KN-23, керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 та 69-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО збили 51 повітряну ціль – одну ракету Х-59/Х-69 та 50 БпЛА – у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей. Ще 16 ворожих БпЛА локаційно втратили – ймовірно, впали під впливом радіоелектронних засобів протидії, інформацію уточнюють. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській ОВА повідомили, що повітряна тривога в області тривала понад 9 годин. Працювали сили ППО, є збиті ворожі цілі. Влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури, а також постраждалих не було. Внаслідок падіння уламків зафіксували пошкодження одного приватного будинку та обриви ліній електромереж. Також в одному з районів виникла пожежа трав’яного настилу, загоряння ліквідували. Більшу частину уламків ворожих цілей фіксують поза межами населених пунктів на відкритих ділянках місцевості.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що пусків ракет у напрямку столиці не фіксували. За попередньою інформацією, у бік столиці прямувало до десятка ворожих дронів. Сили ППО усі ударні БпЛА знищили ще на підступах до Києва. За поточними даними, у місті без жертв та руйнувань.

У Кіровоградській ОВА повідомили, що над областю оборонці неба збили ворожий “шахед”. Попередньо, обійшлося без наслідків.

У Черкаській ОВА повідомили, що ППО знищили 7 ворожих БпЛА. Сталося загоряння сухої трави, пожежу ліквідували. Обстеження території триває.

Нагадаємо, що вночі 20 серпня росіяни атакували дронами та ракетами 9 областей України. Про наслідки – тут.

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору