ЖИТТЯ

Вже з наступного тижня, ймовірно, вдасться уникнути відключень світла – “Укренерго”

Наступного тижня спека має трохи спасти. Відповідно припиняться відключення світла.

Якщо не буде форс-мажорів, вже наступного тижня (із 26 серпня), ймовірно, вдасться уникнути відключень електроенергії. Про це в ефірі “Громадського радіо” розповів голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, передає Інформатор.

Він зазначив, що, поки буде зберігатися спека, будуть певні дефіцитні години протягом кожної доби, кожного робочого дня. Це здебільшого вечірні години, коли споживання найбільше. У такі вечірні години можуть бути застосовані одна чи дві черги відключень. Додав, що видається так, що спека буде не дуже тривалою.

“Наприкінці тижня ми очікуємо, що певне спадання спеки, а також введення в роботу додаткових енергоблоків на певних електростанціях дозволить нам скомпенсувати дефіцит. І будемо сподіватись, що на наступному тижні вже обійдемося без відключень”, – сказав Володимир Кудрицький.

Зазначимо, що графіки стабілізаційних відключень повернули з понеділка, 19 серпня. До цього графіки не застосовувалися із 30 липня після того, як вийшли з ремонту два блоки АЕС та спала спека. Найбільший час відключень був у липні, коли в Україні температура піднялася до 40 градусів.

Жителі Переяславщини можуть дізнатися, коли у них не буде світла, на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі. Перейшовши за цим посиланням, потрібно ввести свою адресу. Темносіра комірка у графіку означає, що світла у цей час не буде, сіра – можливі відключення, біла – світло буде.

Нагадаємо, що уночі 20 серпня росіяни атакували дронами та ракетами 9 областей України. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору