ЖИТТЯ

22 серпня росіяни атакували Україну балістичними ракетами та дронами: на Київщині працювала ППО

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 22 серпня російські війська атакували територію України 10-ма БпЛА типу Shahed. Більшістю виявлених “шахедів” ворог атакував позиції на прифронтових територіях Харківщини. Також противник застосував протирадіолокаційні ракети Х-31П та дві балістичні ракети “Іскандер-М”. Сили ППО збили два ударні БпЛА, ще два – локаційно втрачені та впали самостійно. Внаслідок активної протидії більшість ворожих ракет не досягла цілей. Попередньо, обійшлося без жертв та серйозних наслідків. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській ОВА повідомили, що ворог вкотре намагався атакувати область БпЛА. У регіоні працювали сили ППО, є збиті цілі. Влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури, а також постраждалих не було. Уламки збитих цілей зафіксували поза межами населених пунктів.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що ворог завдав ударів безпілотниками та ракетами по селу Гетьманівка Купʼянського району. Пошкоджено школу, дитячий садок та житлові будинки, отримав поранення 43-річний чоловік. За попередніми даними, російська армія обстрілювала ракетами типу Х-35. Також війська рф атакували БпЛА с. Отрадне Купʼянського району, будівля ліцею зазнала пошкоджень.

У Миколаївській ОВА повідомили, що ворог вдарив балістичною ракетою, попередньо, “Іскандер-М”, по Березнегуватській громаді. Внаслідок цього виникла пожежа фермерського господарства, двох житлових будинків та чагарників, яку ліквідували вогнеборці. Підрозділи ДСНС евакуювали чотирьох людей.

Нагадаємо, що вночі 21 серпня повітряна тривога на Київщині тривала понад 9 годин. Про наслідки – тут.

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору