ГРОШІ

Звукове обладнання, ремонти у школах, зарплати: на що виділяли гроші на серпневій сесії міськради Переяслава

На серпневій сесії вносили зміни до бюджету Переяслава. Які саме?

На сесії міської ради Переяслава 22 серпня внесли зміни до бюджету громади на 2024 рік. Які саме, детально розповідає Інформатор.

Відділ культури та туризму Переяславської міської ради зекономив 300 тисяч гривень “у зв’язку з тим, що не відбулося підвищення посадових окладів працівників бюджетних установ, оплата праці яких здійснюється відповідно до Єдиної тарифної сітки, як планувалося з 1 квітня 2024 року”. Перенаправив ці кошти на придбання звукопідсилюючого обладнання (підсилювач, колонки, мікрофони, стійки для мікрофонів, мікшерний пульт, світлове обладнання) для забезпечення роботи Переяславської мистецької школи імені Павла Сениці.

Відділ освіти зекономив 500 тисяч гривень на харчуванні у зв’язку з участю закладів освіти в продовольчій програмі ООН, 121 тисячу 360 гривень гривень – під час тендерних закупівель твердого палива, 600 тисяч гривень – під час тендерних закупівель продуктів харчування. 550 тисяч із них перерозподілив на проведення поточних ремонтів, зокрема, 265 тисяч – на додаткові роботи у їдальні гімназії №4, 50 тисяч – на водовідведення у Переяславській початковій школі, 35 тисяч – на дах гімназії №2, 20 тисяч – на дах Великокаратульської гімназії, 110 тисяч – на додаткові роботи та послуги технагляду в укритті гімназії №2 (йдеться про підвал центральнї аптеки), 50 тисяч – на підключення до електромереж того ж укриття гімназії №2, 20 тисяч – на виготовлення технічних паспортів укриттів.

160 тисяч гривень із зекономлених коштів відділ освіти витратить на придбання меблів для харчоблоку, господарчих та будівельних матеріалів. 8 тисяч 400 гривень передбачили на навчання відповідальних за теплове господарство. А ще 10 тисяч гривень – для підготовки до опалювального сезону позашкільних закладів.

За рахунок перевиконання плану доходів 74 тисячі гривень передбачили управлінню соціального захисту населення Переяславської міської ради для виплати щомісячної грошової компенсації на оплату житлово-комунальних послуг через збільшення кількості отримувачів.

149 тисяч 500 гривень виділили виконавчому комітету міськради для оплати телекомунікаційних послуг, послуг з ремонту і техобслуговування ПК, заправки та відновлення катриджів, обслуговування сайту архівного відділу, послуги з налаштування та монтажу локальної обчислювальної мережі.

Відділу капітального будівництва та ЖКГ передбачили 2 мільйони гривень, з яких 500 тисяч – на транспортні послуги сторонніх організацій (тобто на оренду додаткової техніки для роботи ВУКГ), 1,5 мільйона – на щебінь для висипки вулиць.

За рахунок вільних залишків станом на початок року збільшили видатки для виплат заробітної плати у зв’язку з підвищенням посадових окладів відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 30 квітня 2024 року:

  • фінансовому управлінню – 283 тисячі 401 гривня;
  • виконавчому комітету – 2 мільйони 609 тисяч 148 гривень;
  • відділу освіти – 107 тисяч 091 гривня (ще 600 тисяч гривень передбачили на зарплату педагогічним працівникам);
  • управлінню соціального захисту населення – 711 тисяч 317 гривень;
  • службі у справах дітей та сім’ї – 311 тисяч 247 гривень;
  • відділу культури та туризму – 60 тисяч 410 гривень.

Також, як ми повідомляли раніше, на цій сесії виділили 1 мільйон 480 тисяч гривень на капітальний ремонт водопровідних мереж на вулиці Покровській у Гланишеві. 130 тисяч із цієї суми витратять на розроблення проєктно-кошторисної документації. Зекономили ці кошти за рахунок перевиконання доходів. Головним розпорядником їх буде відділ капітального будівництва та ЖКГ.

А ще передбачили 600 тисяч гривень на потреби ЗСУ. Військовій частині А4056 виділили 100 тисяч гривень на придбання квадрокоптерів, БпЛА, Fpv-дронів. Військовій частині А4118 передбачили 500 тисяч гривень на закупівлю матеріально-технічного оснащення (засоби і майно зв’язку, засоби інженерної служби й засоби та майно автомобільної служби). Передали їх як субвенцію із місцевого до державного бюджету. Зекономили ці кошти за рахунок вільних залишків станом на початок року.

Нагадаємо, що на липневій сесії міської ради Переяслава виділяли гроші на зарплати працівникам, висвітлення діяльності та ремонти. Деталі – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору